PLD Buzau, Caras-Severin si Salaj nu au acceptat ideea unificarii cu PD si au votat impotriva rezolutiei Delegatiei Permanente. Conform unor surse, soarta lor se pare ca este pecetluita, ei urmand sa dispara in perioada urmatoare din partid. Votul
PLD Buzau, Caras-Severin si Salaj nu au acceptat ideea unificarii cu PD si au votat impotriva rezolutiei Delegatiei Permanente. Conform unor surse, soarta lor se pare ca este pecetluita, ei urmand sa dispara in perioada urmatoare din partid. Votul lor a fost interpretat ca un semn de nesupunere, mai ales ca inaintea Delegatiei Permanente au avut loc intalniri intre centru si anumite filiale nemultumite pentru ca acestea sa fie de acord cu unificarea.
Gheorghe Stanciu, liderul PLD Salaj, a fost cel mai transant si a spus ca este posibil sa plece cu intreaga filiala la PNL. "Electoratul nostru este unul satul de clasa politica. Eu m-am tinut de cuvant din 1994, de cand sunt in politica, si nu mi-am mintit alegatorii. Cu PD nu se poate construi, sunt mentalitati diferite, ei au dizolvat toate partidele cu care au fuzionat pana acum", a declarat Stanciu. El a sustinut ca a promis in campanie ca PLD nu va deveni anexa democratilor, iar acum acest lucru devine realitate. Al doilea presedinte de filiala care nu a votat rezolutia PLD a fost Lucian Alexandru Salcutan (foto). Liderul PLD Buzau a spus ca se gandeste daca mai ramane in partid, dar ca este convins ca nu este un moment propice unificarii. "PLD mai avea ceva de spus pe scena politica. Pentru reprezentantii nostri va fi mai greu sa se exprime in noua structura. Acum nu e buna aceasta decizie", a explicat Salcutan. Al treilea vot impotriva unificarii a venit din partea presedintelui PLD Caras. Surse din PLD ne-au declarat ca pe ultima suta de metri, filialele din Timis, Hunedoara, Bistrita au fost convinse sa voteze pentru unificare. De aceea, cei de la centru au chemat anumite filiale in capitala, cu o zi inaintea Delegatiei Permanente, pentru a fi sigure de votul acestora. Pentru cei trei care au votat impotriva motiunii soarta se pare ca este pecetluita, ei urmand sa dispara din partid. "Oameni gasim mereu. Nu oamenii sunt importanti ci proiectul", au declarat surse PLD. (C.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.