Premierul roman, Calin Popescu Tariceanu, s-a aflat ieri in vizita la Londra. Acest avea programata o intrevedere cu omologul sau britanic, Gordon Brown. Subiectul principal pe agenda de discutii l-a constituit accesul pe piata muncii pentru romani.
Premierul roman, Calin Popescu Tariceanu, s-a aflat ieri in vizita la Londra. Acest avea programata o intrevedere cu omologul sau britanic, Gordon Brown. Subiectul principal pe agenda de discutii l-a constituit accesul pe piata muncii pentru romani. Premierul roman a afirmat ca este ireal sa astepti un val de imigranti muncitori in conditiile in care economia Romaniei prospera, se arata intr-un interviu acordat cotidianului Financial Times. „Trebuie sa luati in considerare faptul ca Romania are cea mai mica rata de somaj din Europa. Este un nonsens sa astepti valuri de romani care sa plece in Marea Britanie, a spus premierul. „Este o problema de principiu si se refera la obtinerea unui tratament egal pentru cetatenii romani din cadrul Uniunii Europene“, a adaugat el. Rata somajului in Romania era, la inceputul acestui an, sub 5%. Marea Britanie a impus restrictii pe piata muncii pentru romani. Londra urmeaza sa decida daca acestea vor fi mentinute si anul viitor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.