In orasul Kristiansand, cersetoria agresiva si furturile practicate de emigrantii romani de origine tiganeasca a pus pe jar autoritatile locale, care nu s-au mai confruntat niciodata cu un astfel de fenomen.
De cateva saptamani, orasul norvegia
In orasul Kristiansand, cersetoria agresiva si furturile practicate de emigrantii romani de origine tiganeasca a pus pe jar autoritatile locale, care nu s-au mai confruntat niciodata cu un astfel de fenomen.
De cateva saptamani, orasul norvegian (aproximativ 80.000 de locuitori, cel mai important din sudul tarii) a fost invadat de un val de emigranti, tigani, sositi din Romania. „Tiganii romani isi incep ziua dis-de- dimineata. Sosesc in centrul orasului, de la bordul mai multor masini, dupa care isi ocupa locurile de cersit. Opereaza la colturile strazilor si la intrarile in magazine. Ii gasesti insa la tot pasul, si la intrarea in localuri, in parcari si pe strazi. Nu numai in Kristiansand, dar si in Mandal, Lillesand, Vennesla, Farsund si Lyngdal (localitati din zona periurbana - n.r.)“. Asta puteau citi, alaltaieri, cititorii cotidianului local „Fædrelandsvennen“, care a dedicat nu mai putin de cinci pagini asaltului tiganesc asupra orasului Kristiansand. Ocupatia de baza a conationalilor nostri de acolo este, potrivit ziarului citat, cersetoria. Mai precis, „o forma agresiva de c ersetorie“, care a starnit repede oprobriul public. De cateva zile incoace, aproape fiecare publicatie locala dedica, editie de editie, spatiu problemei tiganilor sositi buluc din Romania.

Norvegienii asalteaza Politia cu reclamatii
Frank Solas, seful de operatiuni a Politiei din districtul Agder, a precizat ca, zilnic, se primesc zeci de reclamatii de la localnicii agresati de tiganii romani. Solas a declarat insa colegilor nostri de breasla din Norvegia ca Politia locala „nu poate face prea multe, intrucat legea nu ii ofera parghiile necesare“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.