Deputatul PNL Nicolae Popa a declarat ieri ca analizeaza posibilitatea juridica a deschiderii unui proces civil impotriva presedintelui Traian Basescu, solicitand ca acesta sa despagubeasca statul cu suma cheltuita pentru organizarea referendumului.
Deputatul PNL Nicolae Popa a declarat ieri ca analizeaza posibilitatea juridica a deschiderii unui proces civil impotriva presedintelui Traian Basescu, solicitand ca acesta sa despagubeasca statul cu suma cheltuita pentru organizarea referendumului. Popa a afirmat ca procesul civil pe care l-ar putea deschide impotriva presedintelui ar putea fi motivat de faptul ca referendumul pentru introducerea votului nu avea obiect, Guvernul asumandu-si raspunderea pe un proiect de lege in acest sens. Un alt argument invocat de deputatul liberal a fost faptul ca presedintele ar fi fost constient inaintea convocarii referendumului ca la vot nu se va prezenta majoritatea alegatorilor, informeaza Mediafax. La randul sau, deputatul PNL Mihaita Calimente a spus ca, prin organizarea referendumului pentru introducerea votului uninominal, presedintele a folosit cei 13 milioane de euro cheltuiti de Guvern pentru a face campanie PD si PLD. El a solicitat Administratiei Prezidentiale sa faca publica suma cheltuita in campania pentru referendum de catre presedinte, precum si lista eventualilor finantatori, cu documente justificative. Calimente a aratat in ce se puteau investi cei 13 milioane de euro, cheltuiti pentru referendum: cazarea senatorilor si deputatilor pe o perioada de un an, s-ar fi putut achizitiona 31.500 de calculatoare, sau 371 de microbuze, sau 200 de ambulante, ori s-ar fi putut construi 138 de podete, 100 km drum national, sau peste 6,8 milioane de borduri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.