RAPORT. Orezul modificat genetic nu pune in peÂriÂcol sanaÂtaÂtea consumatorilor, se arata inÂtr-un raport dat puÂbliÂciÂtaÂtii de AuÂto
RAPORT. Orezul modificat genetic nu pune in peÂriÂcol sanaÂtaÂtea consumatorilor, se arata inÂtr-un raport dat puÂbliÂciÂtaÂtii de AuÂtoÂritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA). Mai mult, specialisti din cadrul insÂtiÂtuÂtiÂei europene arata ca nici animaÂleÂle nu au de suferit in urma consumului si nici mediul inÂconÂjuÂraÂtor. Comisia Europeana va supune la vot introducerea orezului modificat genetic pe piata coÂmuÂniÂtara. Specialisti din cadrul EFSA au deÂclaÂrat ca nu este cazul de ingrijo-rari, pentru ca acest tip de orez are modificat doar modul de raspuns la tratamentul cu erbicide. SARE. 9 milioane de vieti ar fi putut fi salvate daca consumul de sare ar fi fost redus cu 15% la nivel mondial, se arata intr-un studiu dat publicitatii de Kings Fund LonÂdon. Medicii doresc in acest fel sa faca presiuni asupra reprezentantilor industriei alimentare pentru a reduce cantitatea de sare foÂloÂsita. Acestia sunt convinsi ca hiÂperÂtensiunea si bolile cardiovasculare sunt cauzate de doza mare de sare pe care o consumam zilnic. Aceste doua maladii au condus la jumatate din decesele din Europa. CONTROALE. Operatorii ecoÂnomici care comercializeaza proÂÂduse neconforme cu legea trebuie sa faca ceva schimbari. AuÂtoÂriÂtatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor incepe lupta pe doua fronturi: controale severe, dar si informarea consumatorilor. Presedintele ANPC, Dan Vlaicu, a declarat ca, intre 5 si 20 decembrie, inspectorii vor controla calitatea si etichetarea alimentelor de sezon. Totodata, echipe mixte ale Autoritatii Nationale Sanitar-VeÂteÂÂrinare si pentru Siguranta Alimentelor si ale ANPC vor suÂpraÂ-veÂghea modul de vanzare a alimentelor de origine animala.
Despre autor: