Liderul senatorilor PRM Gheorghe Funar propune ca un referendum invalidat sa poata fi repetat abia dupa cel putin cinci ani, iar cheltuielile sa poata fi imputate presedintelui. Initiativa legislativa de modificare a Legii 3/2000 privind organizarea
Liderul senatorilor PRM Gheorghe Funar propune ca un referendum invalidat sa poata fi repetat abia dupa cel putin cinci ani, iar cheltuielile sa poata fi imputate presedintelui. Initiativa legislativa de modificare a Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, care il mai are drept initiator si pe senatorul Carol Dina, prevede ca in cazul in care referendumul national a fost invalidat, presedintele poate cere poporului sa isi exprime vointa printr-un referendum pe aceeasi tema dupa cel putin cinci ani. Potrivit acestei initiative, cheltuielile ocazionate de referendumul national care a fost invalidat ar urma sa fie imputate presedintelui, “pentru ca a propus o tema falsa, care nu reprezinta o prioritate pentru poporul roman”. In aceasta initiativa se mai arata ca verificarea alegatorilor inscrisi in listele suplimentare se va face pe baza unui sistem informatic. Cei doi senatori PRM mai doresc ca BEC sa poata dispune anularea “alegerilor” din sectiile de votare sau din circumscriptiile electorale unde vor fi inregistrate fraude electorale. Camera Deputatilor si Senatul, reunite in sedinta comuna, au luat act ieri de invalidarea referendumului privind votul uninominal, anuntul in plen fiind facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida. Motivul invalidarii a fost numarul insuficient de persoane prezente la vot.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.