Fostul ministru de externe Razvan Mihai Ungureanu este noul sef al Serviciului de Informatii Externe. Dupa ce cu o seara inainte a primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare de resort, candidatura lui Ungureanu la sefia SIE a fost ieri valid
Fostul ministru de externe Razvan Mihai Ungureanu este noul sef al Serviciului de Informatii Externe. Dupa ce cu o seara inainte a primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare de resort, candidatura lui Ungureanu la sefia SIE a fost ieri validata cu larga majoritate de voturi si de catre Parlament. Nominalizarea sa a fost acceptata de senatori si deputati cu 295 de voturi pentru si doar 23 impotriva, la sedinta comuna fiind prezenti, in total, 318 parlamentari.

Pentru validarea candidaturii sale, Razvan Ungureanu avea nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul total al senatorilor si deputatilor, adica 225 de voturi favorabile. Razvan Ungureanu a fost propus la sefia SIE de presedintele Basescu a doua zi dupa euroalegeri, dar candidatura sa era intens vehiculata in ultimele luni. El vine la conducerea SIE pe locul ramas vacant dupa demisia lui Claudiu Saftoiu, in martie a.c., in urma unor declaratii pe care fostul sef al Serviciului le-a facut in fata Comisiei Voiculescu, care se ocupa de procedura demiterii presedintelui Basescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.