Revolutionarul Dan Iosif a incercat sa se salveze mergånd la celebrul si controversatul bioenergoterapeut Djuna, pe numele sau real Evghenia Davitasvili, din Siberia. Fostul deputat PSD suferea de o forma grava si incurabila de cancer pulmonar
Revolutionarul Dan Iosif a incercat sa se salveze mergånd la celebrul si controversatul bioenergoterapeut Djuna, pe numele sau real Evghenia Davitasvili, din Siberia. Fostul deputat PSD suferea de o forma grava si incurabila de cancer pulmonar. Pentru ca medicii din Romånia nu au riscat sa intervina chirurgical, recomandånd citostatice, Dan Iosif a ales sa incerce vindecarea apelånd la medicina complementara, respectiv la tratamentele bioenergetice practicate in comunitatea stiintifica din Novosibirsk. Astfel, a ajuns la Djuna, terapeutul fostilor presedinti rusi. Ieri, trupul sau a fost depus la Casa de pompe funebre din Novosibirsk, urmand ca, astazi, sa fie adus in Romania cu o cursa charter.

Dan Iosif s-a stins din viata la varsta de 57 de ani, intr-un spital din indepartata Siberie. Potrivit unor surse bine documentate, se lasase pe mainile medicilor din celebrul Akademgorodok (in traducere libera Orasul Academicienilor sau al doctorilor academicieni), un centru ce reuneste mai multe institute de stiinta si care gazduieste Universitatea de Stat. Aceleasi surse sustin ca incepuse un tratament la Centrul d e Imunoterapie din Novosibirsk, unde abia se descoperise un vaccin xenogenic si poliantigenic impotriva cancerului. Dupa cat se pare, a ajuns chiar la renumita Evghenia Davitasvili, alias Djuna. Suferea de cancer bronhopulmonar cu celule mici, dupa cum fusese diagnosticat la Institutul „Marius Nasta“ din Capitala, de catre doctorul Ruxandra Ulmeanu. Aceasta boala are o rata medie de supravietuire de un an, iar medicii au spus ca este neoperabil, recomandandu-se citostatice.

Pe mainile unui terapeut titrat
Dar cine este Evghenia (sau Eugenia) Davitasvili, alias Djuna (sau Dzhuna). Nascuta pe 22 iunie 1949, in tinutul Armavir din Siberia, rusoaica de origine georgiana Evghenia Davitasvili este presedintele Academiei Internationale de Stiinte Alternative „Djuna“ si membru al Consiliului Politic Consultativ al presedintelui Federatiei Ruse. Profesor academician, detinatoare a Ordinului Prietenia intre Popoare si a Ordinului International Medical „Albert Schweitzer“, Evghenia Davitasvili conduce Consiliul Regent al societatii „Noua Elita din Rusia“ si este general-colonel in serviciul militar medical.

Pe vremea fostei URSS, era una dintre cele mai cunoscute persoane inzestrate cu capacitati extrasenzoriale. Este renumita mai ales pentru ca s-a ocupat multi ani de sanatatea fostului lider sovietic Leonid Ilici Brejnev. Provine dintr-o familie de vindecatori faimosi in acea zona. A stiut sa atraga atentia asupra sa, faima ei ajungand repede la Moscova. Chiar inainte de a implini 30 de ani, cazul ei era bine cunoscut in randurile oamenilor de stiinta sovietici, intrigati de capacitatile ei de a vindeca tot felul de boli, in primul rand prin bioenergie. Djuna a fost studiata de savantii Academiei de Stiinta a URSS, care au confirmat faptul ca este inzestrata cu puteri iesite din comun. Acest aviz favorabil i-a deschis usile in cercurile oficiale, incredintandu-i-se sarcina de a se ocupa chiar de seful statului.

'Doctorul>> presedintilor rusi
Slabit de batranete, Brejnev cauta orice remediu pentru a-si intari organismul. La vremea aceea era de notorietate faptul ca liderul PCUS inghitea cu constiinciozitate niste pilule create de un laborator al armatei (EKOMED), despre care se spunea ca regenerau energia organismului prin intermediul unor impulsuri transmise creierului. Brejnev s-a lasat pe mainile Djunei in speranta ca il va ajuta sa-si pastreze puterea. In 1978, apropiatii sefului statului au observat ca tratamentul Djunei parea sa dea rezultate. Chiar si in zilele mai proaste, dupa o ora de masaj, Brejnev aparea revigorat.

In 1982, moartea lui Brejnev s-a reflectat negativ asupra puterilor sale. Lipsa inaltului sau protector a lasat-o pe Djuna expusa atacurilor celor care demult o urau. Pentru unii clerici, puterile ei erau de natura diavoleasca, Djuna fiind acuzata chiar de vrajitoare. Unii oameni de stiinta au venit cu teoria vampirismului energetic.
Vindecatoarea din Siberia a scapat repede si cu imaginea nestirbita din aceasta perioada nefasta a vietii ei, profitand de climatul de toleranta instaurat, in 1985, de Mihail Gorbaciov. A calatorit mult in strainatate punandu-se la dispozitia celor care cautau tratamentele ei.

Evghenia Davitasvili s-a intors la Kremlin in momentul venirii la putere a lui Boris Eltin, un om cu numeroase probleme de sanatate. Desi nu se mai bucura de aceeasi trecere ca pe vremea lui Brejnev, in 1994, tarul Boris a rasplatit-o cu o decoratie de stat pentru contributia adusa la dezvoltarea medicinei alternative.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.