Grupul RED a anuntat printr-un comunicat de presa semnarea cu Carrefour a contractului pentru complexul comercial si de afaceri Trident Plaza din Constanta, "proiectat ca fiind cea mai mare, moderna, elaborata si complexa constructie de acest tip din
Grupul RED a anuntat printr-un comunicat de presa semnarea cu Carrefour a contractului pentru complexul comercial si de afaceri Trident Plaza din Constanta, "proiectat ca fiind cea mai mare, moderna, elaborata si complexa constructie de acest tip din oras". Acest contract este al treilea semnat de Carrefour cu grupul RED, tot anul acesta fiind semnate contracte de inchiriere pentru centrele comerciale ARMONIA din Arad si Braila. "Consideram ca anvergura acestei asocieri este o confirmare a valorii si abordarii propuse de proiectul Trident Plaza dezvoltat in Constanta", a mentionat Teodor Pop, Managing Partner al Grupului RED. Contractul de inchiriere a fost incheiat de Carrefour prin intermediul Paladin Management, divizia de marketing a grupului RED.
Carrefour Romania a angajat o suprafata totala de 6.500 mp, din care 4.000 mp suprafata de vanzare si care va permite retailerului francez, unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata din Romania, sa isi sustina extinderea in Romania, iar la Constanta sa deschida un al doilea hypermarket. Data intrarii in folosinta a complexului este programata pentru inceputul anului 2009.
"Trident Plaza este un proiect imobiliar in valoare de peste 100 milioane de euro, are o suprafata totala de peste 130.000 mp si propune vizitatorilor sai primul spatiu multiplu autentic", afirma sursa citata. Complexul reuneste un shopping mall, doua cladiri moderne de birouri in asociere cu reteaua World Trade Center si un hotel de 4 stele cu 250 de camere. Nivelul investitiei si alocarea celei mai mari suprafete pentru construirea unui complex comercial de pana acum in Constanta situeaza Trident Plaza ca lider pe piata locala a proiectelor de acest gen, sustine compania. Acest tip de proiect vine cu o abordare specifica in relatia cu orasul, prin integrarea diverselor spatii "moarte" (foste fabrici si terenuri virane) in circuitul urban functional. Finantatorul proiectului este Immoeast, care este implicat in sectorul imobiliar in toate pietele majore din Europa Centrala si de Est, in Romania avand peste 20 de proiecte finalizate sau in diverse stadii de derulare. Acest proiect este dezvoltat de grupul RED prin intermediul a doua societati din portofoliul Immoeast - Harborside Imobiliara si Harborside Hotel. Complexul este amplasat in centrul orasului, in apropiere de Poarta 3 a Portului Constanta, de zona turistica, de plaja si de faleza. Accesul catre cele 1.400 de spatii de parcare distribuite pe 3 niveluri se va face din Bulevardul 1 Mai, una dintre arterele principale ale orasului.
"Am decis sa ne alaturam proiectului Trident Plaza deoarece acesta raspunde necesitatii noastre de a ne consolida prezenta in orasele mari, in locatii cu un potential semnificativ", a declarat Jacobo Caller, directorul general Carrefour Romania.
Centrul comercial isi propune sa atraga aproximativ 10 milioane de vizitatori anual punand la dispozitie numeroase posibilitati de realizare a cumparaturilor in magazine ale unor mari companii internationale, dar si autohtone, zone de distractie si relaxare, o galerie de arta, restaurante si fast food, servicii diverse, spatii de birouri si un hotel la standarde foarte inalte. RED Management a considerat orasul Constanta o locatie atractiva pentru acest proiect, deoarece, in primul rand, este al doilea oras ca marime si ca importanta economica din Romania, iar in al doilea rand detine un numar mare de locuitori, carora li se adauga un numar de aproximativ 1 milion de turisti anual.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.