Suspendat din functie de mai bine de cinci ani, procurorul Alexandru Lele are optiunea de a se plånge Curtii Europene a Drepturilor Omului. De curånd, Parchetul Inaltei Curti, prin procurorii de la Sectia de Urmarire penala, a dat soluti
Suspendat din functie de mai bine de cinci ani, procurorul Alexandru Lele are optiunea de a se plånge Curtii Europene a Drepturilor Omului. De curånd, Parchetul Inaltei Curti, prin procurorii de la Sectia de Urmarire penala, a dat solutie de scoatere de sub urmarire pe un „tiraj“ de sase cauze.

Aceste cauze aflate in vizorul anchetatorilor drept circumstante ale savarsirii unor infractiuni de coruptie si arestare nelegala de catre procurorul Lele au constituit un dosar care a avut un traseu lung, ce a durat 5 ani. Iata ce reiese din ordonanta data de procurorii PICCJ, motivata pe 41 de pagini: debutul lucrarii l-a constituit o informare din 6 februarie 2002, in care se arata ca activitatea desfasurata de Lele in calitate de procuror „ar putea atinge sfera penalului“. Ordonanta cuprinde toate miscarile abracadabrante ale dosarului „Lele“, care a avut mai multe parti aflate sub control. Dupa ce Sectia de Combatere a Crimei Organizate (S.C.C.O.) a fost investita sa faca lucrarea, fostul procuror general Joita Tanase a trimis-o, o zi mai tarziu, la Biroul de anchete speciale. Acolo, cauza a fost conex ata cu dosarul ce viza pretinsa arestare nelegala a lui Emil Paulescu. In luna martie a aceluiasi an, s-au reluat cercetarile fata de Lele. S-a cerut ministrului justitiei efectuarea unei perchezitii la domiciliul procurorului, acesta fiind suspectat ca ar fi primit pita de la Mircea Posce, fost partener de afaceri al lui Adrian Tarau si Raynak Ambro Zoltan, prin intermediul lui Aktaa Mustafa, pentru a nu le fi intocmite dosare penale, pentru favorizarea unor persoane cercetate si pentru solutii de trimitere in judecata neconcordante cu probele, pentru dispunerea arestarii preventive, cu incalcarea dispozitiilor legale, a lui Emil Paulescu, Mircea Pocse si Adrian Tarau.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.