Fotbalistii si gloriile trecute nu au lasat loc in topul Realitatii pentru sportivii care au cistigat titluri in 2007.

Fotbalul si-a pus amprenta si asupra acestui an sportiv in Romania. Dezamagitor la nivelul echipelor de club, sportul rege si-a luat revansa prin reprezentativa nationala de fotbal, calificata dupa ani buni de absenta la un turneu final. De ce, cit si din ce cauza fotbalul isi pastreaza suprematia pe podiumuri? Mihai Tatulici si invitatii lui vor incerca sa dea duminica raspuns acestor intrebari in cadrul emisiunii „Zece pentru Romania", de la ora 15.30, pe Realitatea TV, cind pe rol este categoria Sportivilor.Mutu are mari sanse la trofeu in 2007 Dupa o campanie de calificare aproape fara cusur, jucatorii lui Piturca, etern contestati ca demni continuatori ai Generatiei de Aur, si-au asigurat biletele pentru turneul european de anul viitor din Elvetia si Austria. Chiar si in absenta unor Cosmin Contra sau Florentin Petre, nume care faceau legea in clasamentele Realitatea TV din 2005, Mutu si Chivu au toate sansele sa ocupe locuri fruntase in acest an.

Desi e vicecampioana mondiala, Steliana Nistor nu a ajuns printre finalisti Noutatea majora este renasterea echipei nationale de fotbal, marturiseste pentru Cotidianul redactorul-sef al „Gazetei Sporturilor", Catalin Tolontan, care vede pe cea mai inalta treapta a podiumului unul dintre cei 11 tricolori. „Cred ca in acest an va cistiga un fotbalist legat de performanta calificarii la Euro 2008. Asta si pentru ca, din pacate, nu avem in acest moment un mare campion care sa se impuna in sporturile telegenice si continue, cum ar fi tenisul si atletismul", pronosticheaza Tolontan.

Tot la sporturi pe echipe, doar handbalistele de la echipa nationala au mai miscat in front anul acesta, ele reusind sa se califice la turneul final al campionatului mondial, organizat anul acesta in Franta.

Steluta Lazar-Luca&Co. au debutat deja cu dreptul, impunindu-se in fata Chinei, iar antrenorul Tadici are ambitia sa-si scoata echipa, la fel ca anul trecut, cel putin vicecampioana mondiala. Nici una dintre fete nu a reusit insa sa-si faca intrarea in topul celor zece alesi de romani.

Vizibil mai timizi in ultimii ani, gimnastii si gimnastele concureaza si ei pentru un loc in lotul de „Zece pentru Romania". Catalina Ponor, care a lasat aparatele in urma, a fost votata printre nominalizatii „Zece pentru Romania" 2007 in detrimentul Stelianei Nistor, vicecampioana mondiala absoluta in acest an.

Luca e faimoasa doarpe terenLucian Bute a spart monopolulfotbalistilor din top Din lumea gimnasticii vine si o frustrare formulata de catre Catalin Tolontan: „Dezamagirea anului 2007 este legata nu de un sportiv, ci de un oficial. Ma uimeste tacerea lui Octavian Bellu, seful Agentiei Nationale pentru Sport, in fata problemelor grave. Practic, sportul este delapidat chiar de catre stat si cea mai puternica si cultivata voce pe care am avut-o in ultimul deceniu tace".

Dinspre inca un sport individual, boxul, vin sperante la fel de indreptatite pentru un loc in rindul elitei pe care o vineaza cei de la Realitatea TV.

Titlul mondial obtinut de Lucian Bute la categoria supermijlocie il baga in carti pe galatean, chiar daca performanta i-a fost umbrita de scandalul furturilor comise de pugilistii romani in SUA, care a si culminat cu desfiintarea lotului masculin.

Aflati care sint sportivii nominalizati in 2007 pe www.cotidianul.ro/select