Pentru ca n-are nici cu ce si nici cu cine. A fost propulsat in virful PSD printr-un aranjament, va fi rejectat prin aceeasi formula.

Daca tot i-a spus presedintele Basescu ca nu poate sa ajunga premier cit va fi el la Cotroceni, liderul PSD s-a gindit sa incerce mai sus. De fapt, n-a stat deloc pe ginduri, ci a anuntat pur si simplu ca el este candidatul PSD pentru Cotroceni. Nu direct, ci cu scheme. Intrebat despre congresul pe care l-au cerut unii dintre greii partidului - cei care cred ca scorul inregistrat in alegeri de social democrati este un dezastru marca Geoana -, liderul PSD s-a lansat in urmatoarea disertatie: „Au fost doi-trei colegi care au spus ca n-a existat nici o propunere de Congres extraordinar. Asta am auzit. L-am auzit si pe Mircea Geoana spunind ca va exista un congres al partidului si va spun si cind. Cind vom desemna candidatul partidului la Presedintie, conform Statutului, si in 2009, cind presedintele partidului va merge la Cotroceni si automat va trebui partidul sa-si aleaga un nou lider".

Geoana care l-a auzit pe Geoana. Hehe, destept baiat. Si poanta aia cu congresul pe care o sa-l faca PSD ca sa aleaga un inlocuitor pentru Geoana, care Geoana se muta la Cotroceni... Ne-a lasat muti. Si destept, si plin de ambitie. De fapt, aici e mai multa ambitie, pentru ca IQ-ul politic nu il indica deloc drept un contracandidat serios al lui Basescu. Iar chestia asta pare s-o stie cel mai bine chiar partidul pe care il conduce Mircea Geoana. Care partid n-a reactionat in nici un fel la anuntul facut de seful sau. Si nu este o vorba aruncata in vint. Pentru ca este a doua referire la candidatura pentru Cotroceni pe care Geoana o face intr-un interval de citeva zile. La finalul saptaminii trecute, dupa ce Basescu i-a avertizat pe cei care au boicotat consultarile de la Cotroceni ca vor veni sa zgirie cu unghiutele in poarta de la palat, Geoana a sarit repede cu un comunicat prin care l-a avertizat pe seful statului ca se vor confrunta inclusiv la prezidentialele din 2009. Ca sa ajunga acolo, Geoana are nevoie de sprijinul partidului. Iar cel putin pina in acest moment nimeni de la PSD nu da semne ca l-a luat in serios pe Geoana. Probabil ca nici macar inventatorii „Eternei si fascinantei Romanii" nu isi pot imagina cum ar arata o Romanie condusa de Mircea Geoana. Nu pitoreasca este numele, dar era parca tot ceva cu p.