David Coulthard sustine ca dublul campion mondial si-ar putea lua un an sabatic.

Renault este acuzata de spionaj de McLaren, verdictul in acest nou scandal din Formula 1 urmind sa fie dat joi de Federatia Internationala de Automobilism. Scuderia franceza a recunoscut ca a intrat in posesia unor documente confidentiale de la rivali, dar a aruncat toata vina pe umerii unui angajat, Phil Mackereth. Acesta lucrase anterior pentru britanici, de unde se pare ca a subtilizat 780 de detalii tehnice ale monopostului McLaren.

Fernando Alonso este direct interesat de deznodamintul afacerii, el fiind foarte aproape de a reveni la Renault, varianta de rezerva fiind Red Bull. David Coulthard, al carui loc in monopost este amenintat de spaniol, sustine ca dublul campion mondial ar putea avea un an sabatic daca nu va reusi sa semneze cu o echipa de top. „Nu cred ca ar fi o problema pentru el. Francezul Alain Prost este ultimul care a facut acest lucru in 1992, el a revenit si a cistigat Campionatul Mondial", a spus pilotul scotian. Potrivit lui Coulthard, sansele lui Alonso de a gasi o echipa cu care sa cistige titlul sint tot mai mici. „Nu exista optiunea McLaren sau Ferrari. Or, avind in vedere performantele din sezonul trecut, acestea sint cele doua echipe cistigatoare."

Mai relaxat este Lewis Hamilton, sigur pe postul sau de titular la McLaren. Britanicul care numara deja banii pentru primul sau titlu si se visa dormind cu trofeul mondial inainte de ultima etapa a editiei trecute de CM a declarat fara modestie ca vrea sa-l depaseasca pe Michael Schumacher si sa devina cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.