Cercetatorii de la Universitatea din Oxford au examinat statisticile nasterilor la diverse grupe etnice din Anglia si Wells, ajungand la concluzia ca incepand cu anii 70 in familiile de etnie indiana raportul dintre nou nascuti de sex feminin si masc
Cercetatorii de la Universitatea din Oxford au examinat statisticile nasterilor la diverse grupe etnice din Anglia si Wells, ajungand la concluzia ca incepand cu anii 70 in familiile de etnie indiana raportul dintre nou nascuti de sex feminin si masculin difera mult.Conform datelor statistice, anual scade numarul de nou nascuti de sex femenin in familiile de etnie indiana care locuiesc in Marea Britanie. Expertii sunt de parere ca aceste femei fac avorturi de indata ce afla sexul copilului, informeaza medportal.ru. TRADITII. Daca in urma cu 35 de ani la 100 de fete se nasteau 103 baieti, ei bine in anii 2000-2005 acest raport s-a scimbat de 100 la 114. Expertii explica acest fenomen prin avorturile care se efectueaza imediat ce se cunoaste sexul copilului si traditiile de discriminare gender. Fenomenul are la baza traditii arhaice in care baiatul care a crescut are obligatia sa-si intretina parintii care imbatranesc pe cand fetele, daca se casatoresc, parasesc casa parinteasca. De asemenea zestrea care trebuie data fetei la nunta devine o greutate pentru familii de multe ori. In India, disproportiile dintre nou nascutii de sex feminin si masculin a devenit o problema nationala. Din anii a€˜80 in India a fost elaborata o lege care interzice identificarea sexului la copil cu ajutorul ecografului. Pentru intreruperea sarcinii, in urma rezultatelor aflarii sexului, medicii se pot alege cu dosar penal si anularea licentei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.