STS a distribuit la alegeri telefoane mobile si SIM-uri catre 2.126 de sectii de votare. Iar acum are greutati in a le recupera.Pentru alegerile din 25 noiembrie a.c., Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a dat presedintilor din 2.126 de sectii de votare telefoane mobile si cartele telefonice cu acces limitat, cu scopul de a se furniza date in timp util despre prezenta la vot catre Institutul National de Statistica (INS). Trei presedinti de sectii de vot din Bucuresti, dar si altii din provincie nu au inapoiat telefoanele.

„S-au distribuit la fiecare sectie de votare din cele 2.126 alese ca esantion. Fiecare presedinte de sectie trebuia sa trimita un SMS cu ora la care se raporta si numarul de participanti la vot. BEC centraliza toate aceste date primite", a declarat pentru Cotidianul colonelul Adrian Fulea, purtatorul de cuvint al STS.

Potrivit lui Fulea, STS s-a ocupat de achizitia telefoanelor si a SIM-urilor la cererea comisiei tehnice. STS-ului i-au fost alocati intii 154.000 de lei, din fondul de rezerva al Guvernului, apoi suma a fost completata cu 816.000 de lei. Cele 8.365 de telefoane si cele 16.143 de cartele SIM au fost achizitionate la preturile cele mai mici de pe piata, sustine Fulea. Mesajele au costat doi centi si au insumat 30.000 de euro. „Fiecare telefon si SIM au fost date pe semnatura si cu un instructaj, dar nu au fost recuperate toate", a mai spus Fulea.