Observatori retinuti, frigidere si televizoare in schimbul votului pro-Putin, transport asigurat de la o sectie la alta pentru a vota de mai mai multe ori, folosirea abuziva a urnei mobile, „sugestii“ privind partidul care trebuie votat,
Observatori retinuti, frigidere si televizoare in schimbul votului pro-Putin, transport asigurat de la o sectie la alta pentru a vota de mai mai multe ori, folosirea abuziva a urnei mobile, „sugestii“ privind partidul care trebuie votat, sunt cateva din neregulile semnalate la alegerile parlamentare din Rusia. Scrutinul a fost castigat, detasat, de Rusia Unita, partidul presedintelui Vladimir Putin, care a obtinut 64,1%, potrivit rezultatelor oficiale dupa numararea a 97,8% din buletinele de vot. Comunistii au obtinut 11,6%, LDPR, partidul ultranationalist al lui Vladimir Jirinovski - 8,2%, iar Rusia Dreapta - 7,8%.

Astfel, 315 din cele 450 de fotolii ale Dumei Ruse, camera inferioara a Parlamentului, vor fi ocupate de „rusii uniti“, o majoritate mai mult decat comoda. Victoria a fost contestata insa de opinia publica rusa si internationala, care au semnalat o lista lunga de nereguli in procesul electoral. Observatorii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si cei ai Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei au anuntat ca alegerile parlamentare din Rusia“nu au fost corecte“.

D e asemenea, Washingtonul i-a cerut Moscovei sa ancheteze acuzatiile de frauda electorala. „Cinism, manipulare, farsa electorala“, titreaza ziarele europene, exprimandu-si scepticismul fata de victoria „indoielnica“ a partidului lui Vladimir Putin. Si mare parte a presei ruse pune la indoiala legitimitatea scrutinului de duminica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.