Alin Simota nu poate uita ca CFR Cluj a promovat pe prima scena in locul Jiului Petrosani, acum 2 ani

Multa lume a uitat ca actualul lider detasat al campionatului nostru, CFR Cluj, a promovat cu mare sansa in prima divizie, dupa un meci c
Alin Simota nu poate uita ca CFR Cluj a promovat pe prima scena in locul Jiului Petrosani, acum 2 ani

Multa lume a uitat ca actualul lider detasat al campionatului nostru, CFR Cluj, a promovat cu mare sansa in prima divizie, dupa un meci care a lasat masca toata lumea fotbalistica de la noi. Era ultima etapa, in Valea Jiului toata lumea se pregatea de sarbatorirea promovarii, totul fusese prevazut, in cele mai mici detalii. La acea vreme, din cei peste 20.000 de oameni  prezenti in tribune, niciunul nu concepea ca echipa lor sa nu bata pe Gaz Metan Medias.Toti erau pregatiti pentru revederea cu Divizia A, dar au parasit stadionul invinsi... chiar deneputinta  idolilor, dar mai ales de cerbicia cu care Nelutu Sabau a inteles sa isi apere sansele. Parca nu le-au venit sa creada .La finalul partidei, spectatorii au ramas impietruiti. Nu promovase echipa lor de sufleta€¦ A promovat CFR Cluj, conducatorii acesteia, Arpad Paszkany si Iuliu Muresan fiind luati prin surprindere de promovarea lor in ultima clipa, motiv pentru care nu au avut pregatita nici o festivitate!


COSMARUL.Ceea ce trebuia sa fie o mare sarbatoare s-a transformat intr-un cosmar JIUL PETROSANI - GAZ METAN MEDIAS. Nimeni si nimic nu anticipa ce urma sa se intample pe gazon, acolo unde jucatorii au dat cu piciorul unei ocazii cu care te intalnesti foarte rar. A inceput meciul, un blestem ce parea ca nu se va mai termina niciodata. Fata in fata au stat doua echipe cu obiective diferite: gazdele luptau pentru accederea in "A", in timp ce oaspetii luptau pentru primele promise de CFR Cluj.
 

LUPTA. Oaspetii, om la om pe tot terenul, au taiat elanul gazdelor, dar au avut si ocaziile mari, ratate de Peres si Boar, doar reflexele senzationale ale lui Hotoboc s-au opus unor goluri ca si facute. Pe masura trecerii timpului gluma parea ca se ingroasa, caci poarta echipei din Medias devenea un obiectiv tot mai greu de atins. Nici pauza nu a fost un sfetnic mai bun pentru elevii lui Ionut Popa, care se indepartau tot mai mult de Divizia A.


BLESTEMUL. Ocazia imensa ratata de Gabriel Apetrei, penaltyul neacordat la un fault asupra lui Voicu au fost ingredientele celei de-a doua reprize, in care au constientizat cu totii ca A -ul este o palarie prea mare pentru Jiul.La finalul celor 90 de minute de joc, rezultatul de egalitate: era totusi o victorie, dar pentru CFR Cluj. Imaginea celor 11 jucatori prabusiti in iarba gazonului si tristetea asternuta in tribune au completat cum nu se poate mai bine imaginea unei zile in care fotbalul era parca un blestem.


REVERSUL .De partea cealalta, in GRUIA, in fata a doar 5000 de oameni convinsi ca promovarea este jucata, meciul se terminase cu aproximativ 5 minute inainte de cel de la Petrosani (CFR Cluj- Muresul Deva 3-0), iar jucatorii erau ingehunchiati in cercul de la mijlocul terenului. Apoi, final de meci la Petrosani, SUNTEM IN DIVIZIA "A" DUPA 28 DE ANI!


AMENINTARI. Ceea ce a urmat dupa fluierul final al jocului e greu de descris in cuvinte: jucatori care plangeau in hohote, cuvinte grele spuse la manie. Imediat dupa meci, Ionut Popa si-a luat ramas bun de la jucatori, punand astfel capat relatiei si asa scurta cu clubul din Lunca. "Rusine, rusine", a scandat publicul petrosenean la adresa jucatorilor lui Nelutu Sabau, pentru ca apoi sa gaseasca puterea si sa-i aplaude pe jucatorii Jiului. Bucuria fara margini a fotbalistilor din Medias i-a infuriat la culme pe spectatori. "O sa mai veniti voi pe aici si nu va uitam", au sunat amenintarile multimii furioase.


HOHOTE. In cazul in care Jiul ar fi promovat in prima divizie dupa meci s-ar fi dezlantuit o nebunie de nedescris: focuri de artificii si cinci mii de baloane in alb si negru asteptau sa-si ia zborul spre "A". Din nefericire nu a mai fost cazul.Apetrei, Iorga si Hotoboc au plans minute in sir, prabusiti pe gazon,  ca niste copii, fiind cu greu lamuriti sa se ridice de pe teren, pentru ca zarurile erau, deja, aruncate.


RAZBUNAREA. Minerii nu au uitat ce au patit , si, atunci cand lumea le era mai draga ceferistilor, le-au administrat un neverosibil 5-1, la Petrosani in 2006, pe 24 iulie. Atunci la timona minerilor era Aurel Sunda, iar formatia lui Paszkany il avea ca antrenor principal pe Dorinel Munteanu.Un alt meci acaa al minerilor a fost pierdut cu 0-2  pe 17 martie 2007, asta in prima liga. DEZINTERES. Pentru intalnirea de maine, de la Petrosani, din Cupa Romaniei, datele problemei par a fi schimbate radical. In ciuda faptului ca vine liderul detasat al campionatului, vremea nefavorabila si lipsa de interes a spectatorilor ne determina sa facem o previziune sumbra asupra numarului de microbisti din tribune., De altfel, la ultimul meci din campionat de acasa al Jiului, in arena uriasai au luat loc 150 de spectatori, dintre care doar 67 de platitori. Partida va incepe  de la ora 12 si va fi televizata.Caseta meciuluiJiul Petrosani - Gaz Metan Medias 0-0
Stadion : Jiul
Spectatori: 20.000

JIUL : Hotoboc - Badoiu, Oprea, Irina, Ciocoi ('79 Vlasiu),Buhus ('62 Filip Popescu), Calin ('54 Militaru), Boroncoi, Voicu, Apetrei, Iorga.
Rezerve : Cohan, Paclesan, Kalay, Mihai Cornel
Antrenor: Ionut Popa

GAZ METAN : Rus, Nicolau, Petelean,Cl. Somfalean, Ciupe,Fl. Moldovan ('31 Stoica), Peres, Boaru,D. Zaharia, Cl.Stoica, Laczko ('85 Gavricescu)
Antrenor: Nelutu Sabau

Arbitrii
Adrian Comanescu - Ramnicu Valcea
tusieri - Constantin Safta - Ploiesti si Stefan Necula - Baia Mare.
Observator: Zoltan Erdei - Slatina.


Intalniri directe la Petrosani:     11      9    1   1   21-6   28 pct
la Cluj:             11      1    5   5   6-13   9 pct
Total:              22     10  6   6  27-19  37 pct.
Jocuri disputate (numai in prima divizie): primul meci s-a disputat in sezonul 1946-1947, CFR Cluj - Jiul  1-0, iar in retur, Jiul a invins la Petrosani cu 1-0, autorul golului fiind Rugiubei.Ultima victorie (si cea mai clara din istoria directa), la 19 martie 2006, Jiul - CFR Cluj  5- 1 (M.Gheorghe, Ilin, Paleacu, Dinita, Cl. Dragan, respectiv  Minteuan). In Divizia "B" , cele doua echipe s-au intalnit de 14 ori, prima data in campionatul din 1962-1963, in tur, Jiul - CFR Cluj 1-1, in retur CFR Cluj - Jiul 5-1.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.