Bhutto si Sharif, cu dorintele pe lista  Opozitia din Pakistan, in frunte cu fostii premieri Benazir Bhutto si Nawaz Sharif, a facut o lista cu "dorinte" pe care vrea sa i le indeplineasca presedintele tarii, Pervez Musharraf, pentru ca alegeri
Bhutto si Sharif, cu dorintele pe lista  Opozitia din Pakistan, in frunte cu fostii premieri Benazir Bhutto si Nawaz Sharif, a facut o lista cu "dorinte" pe care vrea sa i le indeplineasca presedintele tarii, Pervez Musharraf, pentru ca alegerile din ianuarie sa fie "libere si corecte", scrie The Guardian.   Bhutto si Sharif, vechi rivali politici care au revenit acum in Pakistan din exil, l-au amenintat pe fostul generalul Musharraf, care a demisionat din functia de sef al armatei pakistaneze la presiunile Occidentului, ca vor boicota alegerile din 8 ianuarie, daca nu le va indeplini cererile. Principalele "dorinte" ale lui Sharif sunt ca presedintele "civil" Musharraf sa reinfiinteze Curtea Suprema de Justitie si sa-i repuna in functie pe judecatorii pe care i-a demis cand a instituit, luna trecuta, starea de urgenta. La randul ei, Bhutto tine mortis sa ii smulga lui Musharraf promisiunea ca va accepta la alegerile din ianuarie o comisie electorala independenta, care sa supravegheze scrutinul, pentru ca alegerile sa fie "libere si corecte".     TEMERI. In sanul opozitiei au aparut insa si unele divergente. Cea mai importanta se refera la fostii judecatori ai tribunalului suprem. In timp ce simpatizantii lui Sharif cer repunearea lor in functie, Bhutto si oamenii ei sunt de parere ca o asemenea masura trebuie sa ramana la latitudinea viitorului parlament, ce va fi ales in ianuarie. Opozitia e ingrijorata si din cauza guvernul interimar, instalat luna trecuta de catre Musharraf, care va supraveghea alegerile. Premierul interimar, Mohammadmian Soomro, si mai multi membri din cabinetul lui fac parte din Liga Musulmana din Pakistan (Quaid-e-Azam), o grupare rezultata din ceea ce mai ramasese din fostul partid al lui Sharif, care a constituit o baza de putere politica pentru Musharraf, dupa lovitura sa din 1999.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.