COZMA, ACCEPTAT. Miron Cozma poate tranzita Valea Jiului maine, Politia municipiului Petrosani aproband ieri cererea acestuia. Fostul lider al minerilor a solicitat avizul de tranzit prin Petrosani pentru a ajunge la mormantul parintilor sai din cimitirul din Petrila. Conform Politiei, fostul Luceafar al huilei are voie sa ramana in zona doar pana la sfarsitul zilei. (Gabriela Mladin)


VERNISAJ. Iubitorii de icoane sunt asteptati azi, la ora 12:00, la vernisarea Expozitiei-concurs "Icoana din sufletul copilului", care se deschide la Palatul Patriarhal, dupa colindele cantate langa bradul din Palat. Premiile concursului se vor decerna la 17 decembrie.


TRIBUNALUL ANIMALELOR. Plenul Senatului a adoptat ieri un proiect de lege privind protectia animalelor, care ii pedepseste pe cei care "aplica rele tratamente si cruzimi fata de animale" cu amenzi de pana la 15.000 de lei si inchisoare intre o luna si un an. Potrivit proiectului, initiat de conservatorul Marius Marinescu, "detinatorii de animale sunt obligati sa aiba un comportament lipsit de brutalitate fata de acestea, sa nu le abandoneze sau izgoneasca". (D.P.)


ACCIDENTE USOARE. Soferii implicati in accidente usoare in Bucuresti vor pierde mai putin timp la cozi. Cristian David, ministrul de Interne, a cerut ieri dublarea numarului de agenti care lucreaza la birourile de accidente usoare din Capitala. Masura se va aplica temporar pana la sfarsitul anului, in intervalul orar 14:00-23:00. David a cerut si reducerea timpului de constatare a accidentelor auto.


UNIFICARE. Prezent in zona Galati-Braila, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a cerut autoritatilor celor doua municipii sa treaca peste dispute si orgolii si sa bata palma pentru a dezvolta zona metropolitana dintre cele doua orase. (Daniel Mihalascu)


ACUZE. Un medic ginecolog de la Spitalul Clinic din Targu-Mures este cercetat de politisti pentru vatamare corporala grava dupa ce o femeie din Sfantu Gheorghe a depus o plangere penala impotriva sa, in care il acuza ca i-a lasat in abdomen un tampon din cauza caruia s-a infectat si a ramas fara uter.


FUGA LUI OMAR. Instanta suprema a judecat ieri recursul procurorilor impotriva nearestarii armatorului navei cu care ar fi fugit din tara Omar Hayssam. Tartoussi a cerut sa nu fie incarcerat, deoarece nu intentioneaza sa plece din Romania. Potrivit armatorului, autoritatile l-ar fi "presat" sa-si recupereze pasaportul, dar el a refuzat sa-si ridice actul de indentitate pana la finalizarea procesului. (M.P)


CORUPTIE IN FOTBAL. Patronul echipei de fotbal Jiul Petrosani, Alin Simota si vicepresedintele Poli Timisoara, Emil Rosianu, au fost audiati ieri de procurorii anticoruptie. Rosianu nu a comentat prezenta sa la DNA, in schimb, Simota a declarat ca i s-a adus la cunostinta ca i-au fost interceptate telefoanele, ca si celorlalti presedinti de cluburi. (M.P.)