In seara de 28 noiembrie 1939, Maresalul Curtii Regale a facut cunoscut formarea unui nou guvern prezidat de catre Domnul Consilier Regal Gheorghe Tatarescu. In seara aceleiasi zile ministrii au depus juramantul in fata M.S.Regelui. Va redam mai jos fragmente din discursul de investitura al domnului Gh. Tatarescu:
"Guvernul acesta, emanatiune a <<Frontului Renasterii Nationale>> si instrument de executare a programului sau de inoire si de consolidare, va fi sub Inalta indrumare a Majestatii Voastre, un guvern de pacificare, de constructie si de intarire in toate domeniile. Va fi o guvernare de concordie nationala, de dreptate sociala, de pace inauntru si de pace in afara. Vom desavarsi organizarea tuturor fortelor militare si materiale ale tarii in vederea apararii patrimoniului national si pentru apararea neutralitatii tarii pe care o vom mentine fara nicio abatere in toate imprejurarile. Vom realiza, in acelas timp, reformele sociale reclamate de spiritul vremurilor si reformelor tehnice menite sa sporeasca productia generala a tarii si prin sporirea acestei productii sa ridice nivelul de viata al claselor muncitoare rurale si orasenesti..."
M.S. Regele a rostit o scurta alocutiune in care a spus printre altele :
"Contez pe tot sufletul si pe toata constiinta D-vs ca veti fi pazitori credinciosi ai Legii si veti pune toata ravna pentru ca opera de moralizare si de cinste sa se intareasca pe zi ce trece".
ZIUA, 4 decembrie 1939