Cel care va prelua portofoliul ramas liber la ministerul comunicatiilor si tehnologiei informatiei dupa demisia lui Iuliu Winkler ar putea fi anuntat azi, dupa cum a declarat ieri presedintele UDMR, Marko Bela. "Eu as vrea sa fie un reprezentant al g
Cel care va prelua portofoliul ramas liber la ministerul comunicatiilor si tehnologiei informatiei dupa demisia lui Iuliu Winkler ar putea fi anuntat azi, dupa cum a declarat ieri presedintele UDMR, Marko Bela. "Eu as vrea sa fie un reprezentant al generatiilor mai tinere. Cine va fi, vom vedea", a spus Marko. Discutii pentru desemnarea celei mai potrivite persoane au avut loc inca de vineri seara, imediat dupa ce Winkler a anuntat ca va renunta la acest portofoliu pentru a reprezenta Romania in PE. "Au fost discutii cu mai multi secretari de stat", ne-au declarat ieri surse din Uniune. Conform acestora, pe lista "persoanelor tinere" candidate la acest post s-au aflat, pentru un timp, actualul secretar de stat din minister, Somodi Zoltan si predecesorul sau in aceasta functie si fost director de cabinet al lui Nagz Zsolt, Balint Porcsalmi. Intrebat concret ieri daca Somodi ar fi persoana care va fi desemnata, avand in vedere ca lucreaza deja in ministerul comunicatiilor, Marko a acceptat ca Somodi "ar putea fi luat in calcul", dar a sugerat ca experienta acestuia, de numai cateva luni in minister, nu ar fi suficienta. Pe de alta parte, in privinta lui Balint Porcsalmi, acesta ne-a confirmat ieri ca a primit aceasta propunere de la presedintele Uniunii, Marko Bela, dar ca a refuzat sa accepte aceasta functie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.