O taxa unica de mediu, care sa le inlocuiasca pe cele trei existente, ar fi o solutie mai eficienta decat actuala taxa de prima inmatriculare, considera reprezentantii PSD. Potrivit unui proiect de act normativ ce urmeaza sa fie initiat de catre soc
O taxa unica de mediu, care sa le inlocuiasca pe cele trei existente, ar fi o solutie mai eficienta decat actuala taxa de prima inmatriculare, considera reprezentantii PSD. Potrivit unui proiect de act normativ ce urmeaza sa fie initiat de catre social-democrati, producatorii si importatorii de masini vor plati aceasta taxa in functie de vechimea autoturismelor. Sumele incasate vor intra in bugetul Ministerului Mediului, urmand sa fie folosite cu precadere pentru innoirea parcului auto invechit. Introducerea taxei unice ar presupune ca vechea taxa de poluare din surse mobile platita de persoanele juridice la Fondul de mediu sa fie anulata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.