Testele efectuate asupra probelor prelevate de la pasari, in cursul zilei de vineri, sunt negative, dar monitorizarea va fi permanenta pana la inchiderea focarului de gripa aviara, a declarat, sambata, citat de NewsIn, presedintele Autoritatii Veteri
Testele efectuate asupra probelor prelevate de la pasari, in cursul zilei de vineri, sunt negative, dar monitorizarea va fi permanenta pana la inchiderea focarului de gripa aviara, a declarat, sambata, citat de NewsIn, presedintele Autoritatii Veterinare, Radu Roatis.
"Pentru toate testele efectuate vineri rezultatele sunt negative. Vom continua sa prelevam probe, iar pana la inchiderea focarului aceasta monitorizare va fi permanenta", a spus presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis.
In ceea ce priveste comertul cu carne de pasare, Roatis a precizat ca statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa respecte prevederile comunitare, insa statele terte pot aplica restictii.
"Pentru statele membre este valabila restrictia impusa in zona tampon din Tulcea, insa orice stat tert poate aplica restrictii privind importul de carne de pasare din Romania", a explicat Roatis.
Potrivit postului de radio B92, autoritatile veterinare din Serbia au luat masuri de prevenire a gripei aviare, interzicand importul si transportul de pasari vii din Romania in Serbia, dupa descoperirea focarului de la Murighiol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.