Pregatirile pentru summitul NATO din aprilie anul viitor se apropie de final. Timp de trei zile, viata din Capitala va fi data peste cap de masurile de securitate sporite impuse de prezenta celor peste 3.000 de inalti delegati si 3.500 de jurnalisti
Pregatirile pentru summitul NATO din aprilie anul viitor se apropie de final. Timp de trei zile, viata din Capitala va fi data peste cap de masurile de securitate sporite impuse de prezenta celor peste 3.000 de inalti delegati si 3.500 de jurnalisti straini. Organizatorii au pus la punct un „plan de distractii“ si au discutat cu agentiile de turism posibilitatea existentei unor oferte turistice atractive, iar cu mallurile reduceri in magazine si la biletele la cinema. Anterior, s-a avut in vedere chiar evacuarea partiala a Capitalei. Scopul acestor manifestari este acela de a contribui la dispozitivul de securitate, de a elibera cat mai mult centrul Bucurestiului, pe unde va trece culoarul de securitate. Arterele Bucurestiului pe care vor circula coloanele oficiale in timpul reuniunii vor fi inchise. Va exista si un program in afara summitului, care este inca in lucru. „Noi avem in vedere organizarea unor minirecitaluri la periferiile Bucurestiului in perioada respectiva, poate chiar la mall-uri, dar inca se lucreaza la idee. Vrem sa avem un spectacol de jazz intr-un loc, muzica disco &icir c;n altul, reggae, si sa difuzam din timp informatia pentru ca tinerii bucuresteni care se vor afla in oras in perioada respectiva sa aiba activitati in zona de periferie“, a declarat secretarul de stat in MAE, Victor Micula, citat de NewsIn.

Peste 50 de lideri ai lumii, la Bucuresti


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.