Prof. dr. N.C. Paulescu, savantul romån care a descoperit insulina, urmeaza a fi nedreptatit pentru a doua oara. Dupa ce Premiul Nobel pentru insulina descoperita de Paulescu a fost decernat unor canadieni, acum, profesorul este acuzat de anti
Prof. dr. N.C. Paulescu, savantul romån care a descoperit insulina, urmeaza a fi nedreptatit pentru a doua oara. Dupa ce Premiul Nobel pentru insulina descoperita de Paulescu a fost decernat unor canadieni, acum, profesorul este acuzat de antisemitism, solicitåndu-se schimbarea denumirii institutului care ii poarta numele. Centrul de Monitorizare si Combatere a Antisemitismului i-a scris ministrului sanatatii ca Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice nu mai poate purta numele unei personalitati anti-semite.

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului a trimis o scrisoare de protest fata de distinsul om de stiinta roman Nicolae Paulescu. Scrisoarea a fost adresata ministrului sanatatii, Administratiei Prezidentiale, Cancelariei primului-ministru, Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, ambasadelor Israelului, SUA si Germaniei. „Va rugam sa analizati oportunitatea ca o institutie sanitara importanta din Bucuresti, Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, sa poarte numele medicului N.C. Paulescu. Prof. medic N.C. Paulescu a fost, asa cum toata lumea o stie, descoperitorul de fapt al insuli nei, medicament care a modificat radical tratamentul diabetului. In acelasi timp, prof. medic N.C. Paulescu a fost lider, alaturi de A.C. Cuza, al Uniunii National Crestine (1922) si apoi al Ligii Apararii National Crestine (1923), partid nationalist, xenofob si antisemit condus de prof. A.C. Cuza. Simbolul politic al acestor partide a fost zvastica, aleasa inca inaintea nazistilor. In conditiile in care ideologia, militantismul politic si etica prof.Paulescu au fost profund viciate de xenofobie, rasism si antisemitism, ce exemplu uman si moral poate reprezenta pentru tinerii de astazi din Romania, tara europeana care si-a asumat valorile si principiile democratiei?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.