Gigi Becali si-a cumparat doua echipe in Liga lui Mitica, dar risca sa nu prinda tarcul Ligii Campionilor.

Transmisa pe cale orala, balada care pune stampila romanilor a fost interpretata dupa urechea lui Bunica la Buzau. Fotbalistul cu nume de citit povesti nepotilor se afla probabil la toaleta atunci cind baciul Bucur a trasat la vestiar tactica de joc primita, pe partea econo-mica, de la baciul mai ortoman, astfel ca transhumanta punctelor nu s-a mai produs. Filosofia practicianului din Pipera a fost ineficienta in fata lectiei pierdute despre traiectorie, astfel ca o estimare gresita a locului geometric al pozitiilor pe care le-a ocupat succesiv mingea in spatiul din fata portii a schimbat istoria relatiilor dintre doua echipe mai mult decit prietene, iar Bunica a ajuns de legenda in Liga lui Mitica.

Il Ciubandante, in loc sa preia din vole si sa speculeze in favoarea imaginii sale mingea lovita excelent din greseala de Bunica, s-a suparat ca magarul pe sat si de trei zile gura nu-i mai tace. E drept, adevar grait-a atunci cind a remarcat ca este „cel mai prost din lumea asta, un idiot, un timpit". Pentru ca nu a stat in genunchi in fata stapinului, ci a muscat mina care l-a hranit, Becali a amenintat ca va taia finantarea la Steaua II si il va lua la suturi pe patron, in timp ce, de fudulie, isi striga moralitatea cu gura pina la urechi, perorind ca un Mecena ca „a facut o opera de arta caritabila". Adica secretul lui Polichinelle referitor la adevaratul patron de la adevarata echipa a Buzaului a fost deconspirat de insusi Becali, or, regulamentele fotbalului si Legea sportului interzic ca o persoana sa detina controlul la doua cluburi aflate in aceeasi competitie.

Spovedaniile cu rating ale lui Becali ar putea sa aduca puncte in minus echipei sale, autodenunturile cu privire la banii dati sau promisi arbitrilor suparindu-l pe Mircea Sandu. Si procurorii DNA au incercat sa intercepteze pasele cu bani intre acestia, dar oamenii de fotbal s-au dovedit, cel putin deocamdata, mult mai in forma „pe la apus de soare" decit mijlocasii la inchidere antrenati de Daniel Morar.

Tragind linie si adunind, vinovati de aceasta situatie sint Dan Pavel si cohorta de istorici de la palat, pentru ca in serile de maieutica nu i-au povestit si lui Becali istorioara cu magarul lui Buridan, care, pus intre doua capite cu fin, nu a stiut ce sa aleaga si a murit de foame.