„Satul“ de rautatile de la Bunica, asa cum a declarat ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana, a inceput, inca de saptamana trecuta, sa-l colinde pe locatarul principal din Palatul Victoria, in cautare de portofolii pentru adeptii sai din
„Satul“ de rautatile de la Bunica, asa cum a declarat ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana, a inceput, inca de saptamana trecuta, sa-l colinde pe locatarul principal din Palatul Victoria, in cautare de portofolii pentru adeptii sai din PSD. Astfel, chiar azi, Mircea Geoana ar putea prezenta, spre analiza, Comitetului Executiv al PSD, rezultatele negocierilor sale cu liberalii. Aceasta si in contextul in care relatia, pana acum mai degraba amiabila, a liderului PSD cu presedintele Traian Basescu s-a deteriorat vizibil in ultima perioada.

Viceliderul PSD Victor Ponta a declarat ieri pentru „Gardianul“ ca toate negocierile purtate de PSD pentru intrarea la guvernare s-au facut „fara mandat“. „Toate negocierile, fie intre Hrebenciuc si Olteanu, Geoana sau Tariceanu, s-au desfasurat fara un mandat explicit din partea partidului“, a precizat vicepresedintele PSD Victor Ponta, referindu-se la unele „intalniri de taina“ ce au avut loc in cursul saptamanii trecute intre lideri ai PSD si PNL. Pe de alta parte, Ponta afirmase, pentru A.M. Press, ca presedintele Basescu n-ar putea sa desemneze un pre mier „competent“ decat din randul PSD. Vicepresedintele PSD a adaugat totusi ca formatiunea sa ar trebui „sa inceteze sa se roage de alte partide“ pentru a ajunge la putere. Comitetul Executiv al PSD analizeaza azi optiunile privind pozitia formatiunii fata de actualul Executiv. Tor in cadrul Comitetului executiv ar putea fi prezentata, potrivit Mediafax, si oferta liberalilor. Reprezentantii PSD s-ar putea pronunta, in acest context, in privinta unei eventuale colaborari cu PNL, fie sub raport parlamentar, fie la nivel guvernamental. Inca de la inceputul saptamanii trecute au existat intalniri neoficiale intre liderii social-democrati, in care acestia au fost invitati sa-si precizeze pozitia privind o eventuala intrare la guvernare. Insa, potrivit Mediafax, numai o mica parte dintre liderii PSD, printre acestia numarandu-se Liviu Dragnea si Viorel Hrebenciuc, s-au pronuntat fara nici un echivoc pentru o colaborare guvernamentala cu liberalii. Chiar si Nicolae Vacaoriu a afirmat ieri, ca PSD negociaza atat cu PNL, cat si cu PD formarea unei majoritati parlamentare. Cei mai multi vicepresedinti au insistat asupra faptului ca, daca se va ajunge la o formula de colaborare cu PNL, aceasta nu va fi sub forma sprijinului parlamentar, ci sub cea a unui acord care sa fie extins si pe durata viitorului mandat.

Santaj a la PSD
Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a aratat sambata neincrederea privind adoptarea bugetelor in conditiile in care Guvernul nu negociaza o majoritate, fie una mai stabila, fie una „de etapa“. Liderul PSD a cerut si ca, pana la Craciun, actualul Cabinet sa fie remaniat sau restructurat. Insa Mircea Geoana pretinde ca „personal“ nu doreste ca PSD sa intre la guvernare alaturi de PNL, datorita efectelor asupra imaginii partidului pe care o astfel de asociere, pe ultimele luni de mandat, ar produce-o.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.