VENEZUELA. Liderul ve­ne­zu­elean Hugo Chavez (foto) a pierdut referendumul, care ar fi acordat le­giti­mitate eforturilor sale de a transforma tara intr-un "paradis socialist" unde el sa poata s
VENEZUELA. Liderul ve­ne­zu­elean Hugo Chavez (foto) a pierdut referendumul, care ar fi acordat le­giti­mitate eforturilor sale de a transforma tara intr-un "paradis socialist" unde el sa poata stapani pe viata, relateaza agentia Reuters, preluata de Mediafax. Doar 49% dintre alegatori s-au declarat in favoarea modi­ficarilor pe care Chavez doreste sa le aduca legii fundamentale a tarii. Presedintele si-a recunoscut infrangerea, dar a insistat ca "va continua lupta pentru construirea socialismului".   BELGIA. Afacerile curente ale Belgiei vor fi gestionate de fostul prim-mi­nistru Guy Verhofstadt, al carui partid a pierdut legis­lativele de acum sase luni. Regele Albert al II-lea i-a in­credin­tar aceasta misiune dupa ce liderul crestin-de­mo­crat flamand Yves Leterme, in­vin­ga­tor la ale­geri, a renuntat la eforturile de a mai forma un Executiv din pricina ne­in­te­legerilor dintre parti­de­le flamande si cele francofone. Anterior deciziei re­ge­lui, pre­­sa belgiana pomenea des­pre infiintarea unui "Gu­vern de urgenta". Liberalul flamand Guy Verhofstadt a fost inlaturat de la putere dupa ce a condus tara din 1999.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.