Considerata initial una ghinionista pentru nationala Romaniei, tragerea la sorti a grupelor de la Euro 2008 din Austria si Elvetia poate fi si ca o sansa imensa de afirmare pentru generatia lui Mutu si Chivu.     Comparata cu cea de la
Considerata initial una ghinionista pentru nationala Romaniei, tragerea la sorti a grupelor de la Euro 2008 din Austria si Elvetia poate fi si ca o sansa imensa de afirmare pentru generatia lui Mutu si Chivu.     Comparata cu cea de la CM 1970, din Mexic, de la Guadalajara, grupa de la turneul final european de anul viitor ar putea consacra definitiv echipa lui Victor Piturca.     ANALIZA. Oficialii FRF si selectionerul Victor Piturca au considerat la unison ca tragerea la sorti are si extrem de multe avantaje. "Pana la urma e o grupa frumoasa, pentru ca vom avea o experienta placuta. Fotbalul e fotbal, echipa Romaniei a demonstrat contra unor adversari extrem de puternici ca poate sa invinga. Sper ca la acel moment echipa noastra sa fie in cea mai buna forma fizica si psihica. Din punctul meu de vedere nu exista echipe slabe la acest turneu final. Jucatorii trebuie sa fie motivati la orice joc si au demonstrat ca pot face asta. Am obtinut punctele cu Olanda extrem de greu, avantajul este ca o cunoastem foarte bine. Vor fi jocuri in care putem castiga, sa ne calificam, dar putem sa venim fara nici un punct", a spus Piturca. "Ne dorim de doi ani sa facem parte din elita europeana si cred ca eu, daca eram jucator, imi doream aceasta grupa", l-a completat directorul general al FRF, Ionut Lupescu. Autor al golului impotriva Olandei, de la Constanta, stelistul Dorin Goian a declarat: "Ce as putea zice? E o grupa criminala pentru noi. Avem sanse de calificare, desi destul de mici. Daca inainte de tragere ma puneai sa fac o grupa pe care as fi vrut sa o evitam nu cred ca gaseam echipele astea. Nici nu imi inchipuiam ca putem cadea cu echipele acestea. Sunt cele mai puternice pe care le puteam intalni". mihai.igirosanu@jurnalul.ro     "Infernal"     Cotidianul francez La€™ Equipe noteaza, in editia de luni, ca grupa C de la Campionatul European din 2008, din care fac parte Olanda, Italia, Romania si Franta, este "infernala" si va face cel putin o victima de prestigiu. "Echipa Frantei a ajuns intr-o grupa dificila. Ea va intalni Italia, Olanda si Romania, prima adversara si viitoarea rivala in preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Franta s-a trezit aruncata intr-o grupa C infernala, probabil cea mai dificila faza eliminatorie in care a evoluat vreodata echipa Frantei", scrie prestigioasa publicatie franceza.     "Prieteni"   Presedintele Federatiei Italiene, Giancarlo Abete, a avut numai cuvinte de lauda pentru echipa Romaniei. "Donadoni va pregati bine jucatorii in confruntarile cu echipele din grupe si chiar si Romania este una dintre ele, formatie care poate realiza ceva important la acest turneu final. Noi avem o relatie foarte buna cu Federatia Romana de Fotbal, am avut programata si o partida amicala, la Siena, dar din cauza uciderii lui Raciti a fost anulata. Nu sunt probleme cu prietenii din Romania", a afirmat presedintele FIGC, Giancarlo Abete, in cadrul unei emisiuni de radio.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.