Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a castigat, aseara, primul meci din cadrul grupei D a Campionatului Mondial, invingand cu mare greutate selectionata Chinei, cu scorul de 31-29 (15-16). Tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a castigat, aseara, primul meci din cadrul grupei D a Campionatului Mondial, invingand cu mare greutate selectionata Chinei, cu scorul de 31-29 (15-16). Tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au fost nevoite sa se intrebuinteze serios in prima confruntare de la turneul final din Franta pentru a-si adjudeca victoria in fata incomodei echipe a Chinei.
Cotate ca principale favorite la castigarea grupei, din care mai fac parte Tunisia si Polonia, handbalistele noastre au inceput extrem de timid si s-au trezit conduse dupa numai cateva minute de joc cu 1-5! Mustruluite de pe margine de Gheorghe Tadici, jucatoarele noastre preiau initiativa, dar nu reusesc sa preia si conducerea pe tabela decat o singura data in prima repriza. Astfel, speculand prompt jocul nostru greoi si plin de greseli, asiaticele, care au in palmares si un titlu olimpic, reusesc sa intre la vestiare in avantaj, scor 16-15! Dupa pauza, China ne ridica in continuare probleme, dar valoarea si plusul de experienta aduc Romania in avantaj, spre satisfactia micutei galerii romanesti prezente in Sala Sporturilor din Toulon. Mult mai atente pe final, handbalistele noastre se desprind in invingatoare si reusesc sa bifeze, nu fara mari emotii, primul succes in drumul spre medaliile mondiale, egaland la puncte in clasament Polonia, care a trecut lejer de Tunisia, cu 29-23. Conform statisticii, principalele marcatoare ale echipei noastre au fost Neagu (10 goluri) si Bese (5), in vreme ce de la asiatice s-a remarcat Yun Liu, cu 11 reusite. "A fost un meci neasteptat de greu! Nu cred ca Tunisia sau Polonia sa ne puna atatea probleme ca si China", a punctat presedintele FRH, Cristian Gatu, prezent in tribune. Azi, de la ora 19.30, Romania va intalni Tunisia, intr-un meci transmis in direct de TVR 2.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.