Aparatorul lui Romulus Mailat, romanul de etnie roma acuzat de crima in Italia, spune ca ancheta in curs ar putea duce la rezultate surprinzatoare pentru cei care-l considera deja vinovat pe clientul sau.


Avocatul Piero Piccinini a declarat, pentru pagina online a ASG, ca acest caz nu este "atat de previzibil cum ar parea", relateaza Mediafax. Mailat este suspectat ca a ucis-o pe italianca Giovanna Reggiani la 30 octombrie, in zona Tor di Quinto din Roma.

In legatura cu reconstituirea efectuata la 12 noiembrie, Piccinini a spus: "Testele vor clarifica totul, insa in ceea ce priveste credibilitatea martorei romance Emilia, este cunoscut faptul ca unele agentii de presa din Romania au difuzat stiri despre tratamentele medicale indelungate pe care ea le-a urmat pentru probleme psihice". Pozitia lui Mailat ramane aceeasi, el sustinand ca doar i-a furat geanta victimei.

In ceea ce priveste acuzatia de comitere a unei agresiuni sexuale inaintea crimei, avocatul a precizat ca trebuie asteptate rezultatele analizelor. "Daca a existat o agresiune sexuala s-ar schimba mobilul si cruzimea crimei, de aceea, pentru a fi mai precisi, trebuie sa asteptam rezultatul analizelor. Insa vreau sa spun un lucru. Nu mi s-a parut normala atmosfera creata dupa evenimentele de la Roma, care i-a constrans pe multi romani din zona Tor di Quinto sa revina in tara lor de teama actelor de razbunare", a incheiat avocatul lui Romulus Mailat.