Politia britanica mai facuse doua verificari in acest caz, insa italianca nu a vrut sa depuna plingere impotriva celor doi.

Doi romani au fost arestati la Londra dupa ce au sechestrat, timp de 20 de zile, si au violat o italianca insarcinata, in virsta de 21 de ani, pe care o atrasesera in capitala britanica promitindu-i ca ii vor gasi de lucru la un bar, relateaza cotidianul ‘’La Stampa’’, citat de MEDIAFAX. ‘’La Stampa’’ sustine ca tinara a fost localizata de un fost subofiter de carabinieri, care a alertat Scotland Yard, iar autoritatile britanice i-au arestat pe cei doi romani - Dan Cardei si Florentin Nichita.

Potrivit datelor detinute de Ambasada Romaniei la Londra, in ultimele trei saptamini politia londoneza a efectuat trei verificari la domiciliul celor doi romani, insa tinara nu a depus vreo plingere din care sa reiasa relele tratamente la care ar fi supusa. Primele doua verificari au fost facute la sesizarea unuia dintre cei doi romani. Italianca a declarat ca acesta este prietenul ei si ca il iubeste. Abia ultima descindere, de marti, a politiei londoneze a dus la arestarea celor doi romani, deoarece acum italianca depusese plingere. Unul dintre ei a fost acuzat de viol, celalalt ca a fortat-o pe tinara sa se prostitueze. Ulterior, romanii au fost eliberati pe cautiune. Tinara de 21 de ani a fost trimisa in Italia.

‘’La Stampa’’ sustine ca tinara a fost violata in repetate rinduri de cei doi romani, in cele din urma pierzind sarcina si fiind obligata de acestia sa se prostitueze. Ambasada Romaniei la Londra nu poate confirma ca italianca ar fi fost insarcinata. ‘’La Stampa’’ arata ca tinara a fost descoperita de fostul carabinier Fedele De Pasquale, in prezent detectiv particular, care a alertat politia britanica dupa ce a primit un telefon din partea tinerei aflate in Marea Britanie. De Pasquale a povestit ca femeia - care locuieste la Pinerolo, in provincia Torino si este de origine calabreza - a fost rapita de Dan Cardei si Florentin Nichita, care, "pe linga faptul ca au obligat-o sa se prostitueze, o tineau sechestrata intr-o camera din apropiere de statia Kinsbury si i-au provocat grave leziuni fizice", adauga ‘’La Stampa’’.

Fostul carabinier a povestitit ca a luat legatura cu Scotland Yard si cu consulatul italian de la Londra dupa ce a primit un apel telefonic din partea tinerei, care reusise sa ia telefonul mobil al unuia dintre cei doi romani. Politia londoneza a reusit sa identifice locul de unde a fost efectuat apelul, eliberindu-o pe tinara si arestindu-i pe cei doi romani.