In cazul producerii unei epidemii de gripa severa, vaccinarea populatiei ar fi o metoda insuficienta. Publicatia britanicaThe Daily Telegraf il citeaza pe doctorul Graeme Laver, care a contribuit, in urma cu 40 de ani, la producerea primului vaccin a
In cazul producerii unei epidemii de gripa severa, vaccinarea populatiei ar fi o metoda insuficienta. Publicatia britanicaThe Daily Telegraf il citeaza pe doctorul Graeme Laver, care a contribuit, in urma cu 40 de ani, la producerea primului vaccin antigripal. Acesta spune ca, desi vaccinul asigura un grad de protectie pentru cei 15 milioane de britanici care il primesc in fiecare an, aceasta masura se poate dovedi insuficienta in cazul in care sezonul de gripa este la fel de sever cum a fost cel din Australia. Numarul de victime a fost de 3 ori mai mare comparativ cu cel de anul trecut. In numai 5 saptamani, intr-o singura regiune s-au inregistrat 800 de decese cauzate de pneumonie, cea mai frecventa complicatie a gripei. "In cazul unei epidemii severe, mii de oameni se vor imbolnavi si multi dintre ei vor deceda. Medicamentele antivirale, corect administrate, pot evita buna parte dintre aceste consecinte", spune medicul australian. El mentioneaza ca medicamentele care lupta impotriva virusului gripal precum Tamiflu si Relenza ar trebui sa fie disponibile imediat, direct din farmacii, fara prescriptie medicala. In prezent, aceste medicamente se elibereaza in farmacii numai pe baza de reteta, medicii fiind singurii in masura sa recomande inceperea tratamentului cu acest produs, atat in cazul adultilor, cat mai ales al copiilor, si nu este recomandata automedicatia.
Gripa poate fi deosebit de periculoasa in cazul copiilor. Riscul imbolnavirii de gripa este aproape de 3 ori mai mare in cazul copiilor decat in cazul adultilor.
Statisticile arata ca, anual, unul din trei copii se poate imbolnavi de gripa, comparativ cu unul din 10 adulti. Ca urmare, este nevoie de noi metode de tratament pentru copii, deoarece ei sunt afectati mult mai sever de gripa sezoniera decat adultii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.