Brazilian iubitor de Romania
De la ora 11.00, la sediul Bibliotecii "Ioan Slavici" din Bucuresti va fi lansata Colectia braziliana Antonio Olinto in cadrul unui eveniment intitulat "Un brazilian indragostit de Romania". Vor fi prezenti prof. Atico Vilas-Boas da Mota, scriitor, istoric si folclorist brazilian, autor a numeroase traduceri din opera scriitorilor romani in limba portugheza si, ca invitati speciali, ES ambasadorul Braziliei la Bucuresti, Victor Candido Paim Gobato, si ex-consulul Romaniei la Rio de Janeiro, Nicolae Sporis-Spataru. (L.D.)
Identitati regasite
Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" si Institutul de Istorie "Nicolae Iorga" organizeaza azi, de la ora 18.00, conferinta cu tema "Imaginea societatii romanesti in operele calatorilor italieni din secolul al XIX-lea", la care vor participa prof. Alberto Castaldini, directorul Institutului Italian, si prof. Raluca Tomi, de la "Iorga". Evenimentul face parte din seria "Memorii si identitati ale Europei regasite", ciclu de dezbateri care s-au desfasurat pe parcursul intregului an. Conferinta se va desfasura la sediul Institutului Italian din Bucuresti. (L.D.)
"Ingerii" Mariei
De ieri, la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti este deschisa expozitia "Ingeri" a Mariei Constantinescu. "Sfintii si ingerii Mariei Constantinescu reusesc sa contopeasca intr-o interpretare personala, fie ca sunt simple desene in bait, fie picturi elaborate cromatic, personajele similare reprezentate in pictura taraneasca pe sticla, in manuscrisul catalan sau in arta copta", afirma criticul Luiza Barcan, cea care a vernisat expozitia de la ICR ce poate fi vizitata pana pe 12 decembrie. (L.D.)