Wade Williams, actorul care interpreteaza unul dintre cele mai agresive personaje din „Prison Break", este in realitate pasionat de arte frumoase.

Brad Bellick (foto) este seful gardienilor din Fox River, penitenciarul in care se petrece actiunea din serialul „Prison Break", adus pe DVD in premiera in Romania de Cotidianul. Bellick tinteste scaunul de director al institutiei, desi principiile dupa care se ghideaza el sint total opuse celor lui Henry Pope, aflat in prag de pensionare. Bellick cunoaste tot ce misca in inchisoare, se poarta brutal cu detinutii, iar Michael Scofield ii este dusman de moarte.

In realitate insa, Wade Williams nu seamana nici cit negru sub unghie cu personajul intimidant pe care-l interpreteaza. Actorul este pasionat de fotografie, literatura, teatru si muzica. In timpul filmarilor la serialul „Prison Break", Williams a luat lectii de vioara la Old Town School of Folk Music din Andersonville, localitatea in care locuieste impreuna cu sotia si fiica sa. „Iubesc muzica, ma relaxeaza. In plus, ca actor petreci destul de mult timp in rulota", spune Williams, citat de publicatia „The Watcher". Actorul nu este insa la primele contacte cu muzica. A debutat pe Broadway in musicalul „Guys and Dolls", in care cinta la banjo, un instrument muzical asemanator cu mandolina. De altfel, Williams este licentiat in teatru si a urmat si un master in arta teatrala. Mai mult, in tinerete, actorul a cintat in corul bisericii, crezind ca asa va ajunge in Rai. De atunci si-a mai pus la incercare talentul cu instrumente precum chitara, muzicuta si flaut.

Intrarea in liga mare a actoriei a facut-o abia dupa ce a aparut alaturi de Morgan Freeman in piesa „Imblinzirea scorpiei", pe scena Teatrului Delicort din Central Park. La scurt timp dupa, au inceput sa curga ofertele pentru roluri in productii de televiziune de mare audienta. „NYPD Blue", „CSI: Miami", „Six Feet Under" si „The Profiler" sint numai citeva dintre show-urile in care a aparut. La „Prison Break" a inceput sa filmeze in 2005, dar nu a incetat sa joace pe Broadway.

Avanpremiera Colectiei „Prison Break" Miine, 30 noiembrie, ziarul Cotidianul va fi insotit de DVD-ul 0 din colectie, care va avea un pret special, de 6,9 lei. DVD-ul contine making of-uri, imagini exclusive si videoclipuri din coloana sonora a serialului. In plus, primiti revista „Prison Break" de 48 de pagini color, care va povesti totul despre show, actori, personaje, culise. Vineri, 7 decembrie. Primele doua episoade ale seriei I.