Angajatorii romani refuza sa importe forta de munca. Desi se confrunta cu un deficit major, patronii prefera  sa angajeze tineri, studenti si pensionari. Si asta deoarece pentru importarea fortei de munca, angajatorii infrunta taxele impuse de
Angajatorii romani refuza sa importe forta de munca. Desi se confrunta cu un deficit major, patronii prefera sa angajeze tineri, studenti si pensionari. Si asta deoarece pentru importarea fortei de munca, angajatorii infrunta taxele impuse de UE, nevoia de a asigura locuinte muncitorilor si de a deservi interesele acestora. Potrivit unui studiu efectuat de Fundatia Soros in luna octombrie 2007, doar 7% dintre angajatori se declara dispusi sa apeleze la muncitori din afara tarii. In contextul in care doua milioane de romani au locuri de munca stabile in strainatate, iar alte cateva sute de mii sunt angajati sezonieri, firmele romanesti nu mai au pe cine angaja. Cele mai afectate sunt companiile din domeniul textil, al constructiilor si din domeniul hotelier. In 2007, exista peste 17.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.