Astfel, acestia au intrat in panica pentru ca s-a afirmat ca cele mai recente modele de taxi vor fi dotate obligatoriu cu aparat pentru plata cu cardul si geam despartitor intre sofer si pasageri. De asemenea, s-a mai spus ca masinile pentru transpor
Astfel, acestia au intrat in panica pentru ca s-a afirmat ca cele mai recente modele de taxi vor fi dotate obligatoriu cu aparat pentru plata cu cardul si geam despartitor intre sofer si pasageri. De asemenea, s-a mai spus ca masinile pentru transportul in regim de taxi trebuie sa aiba aer conditionat, airbag-uri pentru pasageri, GPS pentru monitorizare. Insa aceste conditii nu sunt obligatorii. Astfel de dotari suplimentare, daca vor exista, vor fi mentionate in certificatul de agreare a autoturismului care va fi acordat daca se indeplinesc conditiile prevazute de Legea 38/2003. Pentru obtinerea certificatului de agreare trebuie ca masina sa aiba inspectia tehnica in termen de valabilitate, culoare galbena, banda cu patratele de sah, tarifele afisate, aparat de taxare, statie de emisie-receptie, geamuri transparente. In cazul autovehiculelor care detin certificat de agreare conform vechiului model, in termen de valabilitate, RAR il va preschimba cu unul conform cu noul model, la cerere se artata in norme. Noul certificat de agreare va avea valabilitatea de 10 ani in conditiile vizarii sale anuale. Certificatele de agreare valabile la data intrarii in vigoare a prezentelor reglementari isi prelungesc automat valabilitatea pentru o perioada de 10 ani de la data emiterii lor, cu conditia vizarii anuale. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.