Clujul a luat-o complet razna in aceasta saptamana, care se va incheia duminica seara, cu derby-ul local dintre CFR si Universitatea. Colegii de la ZIUA de Cluj au fost amenintati telefonic de un autointitulat "cetatean al Clujului" sa aiba grija
Clujul a luat-o complet razna in aceasta saptamana, care se va incheia duminica seara, cu derby-ul local dintre CFR si Universitatea. Colegii de la ZIUA de Cluj au fost amenintati telefonic de un autointitulat "cetatean al Clujului" sa aiba grija pe unde merg si sa nu mai calce in Gruia (cartierul in care are CFR-ul stadionul), apoi un lider al galeriei acelorasi ceferisti a anuntat ca si-a luat pistol, de teama sa nu fie agresat de fanii de la "U". Daca pana aici totul a ramas departe de cele doua cluburi, presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, a lansat ieri "bomba" pe piata.
"Detin informatii ca suporterii Universitatii vor intra cu benzina si vor da foc la scaune. Sper ca Jandarmeria sa-i controleze si sa-i opreasca, desi am vazut ce controale fac ei. La Steaua - Dinamo s-a intrat cu tone de materiale inflamabile", a precizat Muresan. In aceasta poveste s-a bagat si primarul Emil Boc, care a cerut liniste in oras, motiv pentru care a facut un apel la fortele de ordine sa fie vigilente. "Le-am cerut sa avem o duminica de fair-play si ca blazonul orasului sa nu fie murdarit cu acte de vandalism", a spus Boc, care a adaugat ca toti cei 60 de politisti comunitari angajati ai Primariei vor ajuta fortele de ordine la acest meci. Emil Boc a marturisit ca va fi suporterul echipei Universitatea Cluj in meciul cu CFR si ca isi doreste cel putin un rezultat de egalitate. "Suntem partizanii Universitatii fara rezerve in meciul cu CFR. Consiliul Local este proprietarul clubului, iar, pe langa asta, Universitatea este echipa mea de suflet. M-as bucura sa obtinem un egal", a spus Boc. In replica, Iuliu Muresan a declarat ca Emil Boc este primarul tuturor clujenilor si Primaria ar trebui sa sprijine mai mult clubul CFR, pentru ca are performante mai mari. "Il rog pe domnul Boc sa aiba grija cu galeria Universitatii si daca vor fi pagube sa ne plateasca daune, dar nu din banii publici, pentru ca la acestia contribuim si noi. Am investit mult in stadion si nu ne-ar conveni sa vina ei si sa ni-l strice", a spus Muresan. Presedintele gruparii CFR a explicat, de asemenea, de ce biletele rezervate clubului Universitatea au un pret dublu fata de cel normal. Astfel, daca un bilet la peluza costa in mod normal 15 lei, fanii Universitatii trebuie sa achite 30 de lei. "Sunt bilete mai scumpe, pentru ca avem mai multe cheltuieli si incercam sa acoperim o parte din ele, este vorba de oamenii de ordine si jandarmii, al caror numar va fi dublu. In plus, suntem un club privat si ne stabilitm singuri pretul biletelor", a spus Muresan. Clubul Universitatea a primit pentru acest meci 600 de bilete.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.