Steaua nu a reusit un al doilea succes consecutiv important, pe teren propriu, dupa victoria contra lui Dinamo.

Primavara vine doar la Praga! Lacatus nu a gasit, nici el, minunea victoriei acasa in Champions League. Un joc dominat copios s-a incheiat cu o remiza. Aparent un ghinion. Nici vorba despre asa ceva. Uitati-va atent: de la Moscova la Lisabona n-o sa vedeti plonjoane false ca la Bucuresti. Chiar la unicul nostru gol, mingea scutura plasa de citeva secunde, iar Badea - autorul involuntar - se tavalea prin careu asteptind fluierul de penalty. Neaga a incercat si el vigilenta centralului, in a doua repriza, si cred ca Lacatus nu-i strain de filosofia asta paguboasa, care a dat roade cu zece minute inainte de final.

Cehii s-au aparat eficient si au venit pina la capatul ulitei o singura data. Atunci varul praghez al lui Florentin Petre, Senkerik, a marcat cu capul de linga Goian, cel care si-a rusinat noii impresari, si mai regasitii veri ai finantatorului, care au revenit in Ghencea cu scouteri de vaza. „Echipa romaneasca 100% care va cistiga Champions League mai curind decit credeti" - asta in viziunea lui Becali! - are punctele de rezistenta in Zapata si Emeghara si, apropo, a anuntat ca a perfectat revenirea lui Thereau. Neaga s-a incalzit prea tare cu reusita din meciul contra „ciinilor" si a stricat citeva mingi bune pe contraatac, ambitionindu-se cu solutii individuale sterile. Dica nu a facut un joc rau, dar din perspectiva Stelei aproape ca nu mai conteaza, mijlocasul fiind aproape de despartire. Absenta lui Banel s-a concretizat intr-un joc mai eficient. Inlocuitorul sau, Croitoru, are cu siguranta o viziune mai buna, dar lipseste in continuare omul providential si poate ca francezul alungat si rechemat e cel care va gasi poarta mai usor.

Din fotoliul rosu al Ligii, Steaua are acum perspectiva strapontinei preliminariilor Cupei UEFA din editia viitoare. Stranie coincidenta intre ratarea obiectivului european de anul acesta si dezvaluirea celor 3 miliarde ale patronului din topul miliardarilor. Ce putin inseamna jucaria fotbal pentru omul din Pipera, daca bugetul echipei reprezinta sub o jumatate de procent din averea sa! Dar uite ca toate au un pret si, nu intimplator (si cu siguranta nu doar din aceasta cauza!), Becali are interzis in Europa. Cu fotbalul si cu politica. Si daca stai sa gindesti ca i-au lipsit vreo zece mii de voturi, adica exact spectatorii absenti din tribuna Ghencei marti noapte, nu poti sa nu legi lucrurile.

Adrian Prioteasa este colaborator al Sectiei Sport.