Ceea ce fac ma poarta in tot felul de locuri, in tot feluri de asezari. Am fost in Husi si a fost oke, am fost in Oradea si imi place la nebunie, iubesc Clujul, insa nu imi place sa am concerte acolo, Timisoara parca s-a blazat, Cra
   Ceea ce fac ma poarta in tot felul de locuri, in tot feluri de asezari. Am fost in Husi si a fost oke, am fost in Oradea si imi place la nebunie, iubesc Clujul, insa nu imi place sa am concerte acolo, Timisoara parca s-a blazat, Craiova trece de la o extrema la alta, iar Iasiul... Ce sa zic, acolo multe chestii bune se intampla. Nu pot sa zic insa ca am fost vreodata "fan" Piatra-Neamt. Am avut un concert in 2004 chiar pe stadionul din localitate si mi s-a parut unul dintre cele mai urate si neglijate pe care le-am vazut in Romania. Acum insa Piatra-Neamt se mandreste cu cel mai modern si bine pus la punct stadion din Romania. Lucrurile se schimba, oamenii mai greu, iar drumurile m-au adus din nou la Piatra acum cateva saptamani. Plictiseala intr-un astfel de oras e la ordinea zilei si pentru mine, si pentru cei ce stau acolo, insa cineva ne-a spus sa mergem la Gatsby. L-am privit chioras, si m-am gandit ca nu am cum sa descopar acolo un loc pe care sa il asociez cu scrierea lui F. Scott Fitzgerald, cu epoca de aur a jazzului sau cu scenariul reprodus atat de bine de Copolla acum 33 de ani. M-am indreptat suspcios catre Gatsby facand rapid cei 200 de metri ce desparteau hotelul de locul ce mi s-a indicat.       Am ajuns in mai putin de 3 minute, fiind grabit si de frig, si din strada am vazut ca e de bine. De multe ori am un "feeling" bun doar cand vad o cafenea sau un restaurant, si niciodata nu m-am inselat. Insa acum toate asteptarile au fost doborate. Incep prin a va spune ca nu exista termen de comparatie cu nici o cafenea din Bucuresti. Incepand de la scaune, bar, tinuta chelnerilor, usi, mese, muzica, cafea, temperatura si terminand cu toaleta totul este incredibil de frumos, asortat, potrivit, de calitate, din "film". M-am asezat la masa, am baut un cappucino facut din cafea Davidoff, insa nu am reusit sa stau prea mult jos. Am facut turul acelui loc si mi-am pus o dorinta! Nu ar putea sa fie mutat cu totul in Bucuresti? Am baut un Merlot din Chile, Misiones de Regno, si mi s-a facut ciuda inca o data gandindu-ma la oferta banala de vinuri din alte locuri. Discutia a fost savuroasa si insotita de un trabuc Romeo y Julieta, iar atmosfera excelenta insotita de muzica ce se auzea la cel mai bun volum ne-a facut sa revenim dupa cateva ore si dimineata, inainte de plecare.       Sper sa vad un "Gatsby" si in Bucuresti, si in Cluj. Oricum s-ar numi, oriunde ar fi, oricine ar fi proprietarul lui as merge acolo, m-as relaxa, as savura pauzele de stres si nervi altfel. Cu cat mai multe locuri bune cu atat mai putine ganduri rele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.