"Ce mai faceti? Faceti bine?!" dezvaluie destinele a patru tineri care incep cu aceeasi sentinta: "seropozitiv". Prizonieri ai propriului lor secret, ei sunt nevoiti sa se ascunda pentru a putea rezista. Pentru ca, dupa 17 ani de democratie, Romania
"Ce mai faceti? Faceti bine?!" dezvaluie destinele a patru tineri care incep cu aceeasi sentinta: "seropozitiv". Prizonieri ai propriului lor secret, ei sunt nevoiti sa se ascunda pentru a putea rezista. Pentru ca, dupa 17 ani de democratie, Romania n-a invatat sa-i accepte si inca fuge de ei. Impotriva oricaror previziuni, ei sfideaza insa mediul in care traiesc si se gandesc la maine, desi, pentru fiecare, "maine" n-a fost niciodata o certitudine. Patru tineri - o studenta la Arte plastice, una la Comunicare, alta la Design si un viitor regizor - au mandria de a demonstra, cu gentilete si incredibila forta, ca ei exista. Convinsi cu greu ca nu vor fi folositi in nici un caz ca si cobai si ca intimitatea le va fi pastrata, cei patru au acceptat sa vorbeasca despre viata lor, despre traumele suferite in fiecare zi, dar si despre optimismul pe care li-l da fiecare zi de viata.
Nicolas Don, moderatorul emisiunii "De ce democratia?", va dezbate situatia acestor tineri alaturi de realizatoarea documentarului - Irina Pacurariu, de presedintele UNOPA (Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV - Sida) - Iulian Petre, de Eduard Petrescu, din partea UNAIDS, de psihologul Institutului Matei Bals - Odette Chirila, de pictorita Mihaela Schiopu, de designerul Irina Schrotter si de medicul Raed Arafat. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.