Articolul „DNA are liber la dosarele Remes, Chiuariu, Pacuraru si Nagy" a primit ieri, pe site-ul Cotidianul 22 de comentarii magulitoare la adresa ministrului. Toate au fost postate de pe calculatoarele Justitiei.

Articolul publicat ieri de Cotidianul cu titlul „DNA are liber la dosarele Remes, Chiuariu, Pacuraru si Nagy" a stirnit reactii nu numai in clasa politica, ci si in rindul angajatilor din Ministerul Justitiei. Intre orele 14.35 si 16.12 au fost postate 22 de comentarii lingusitoare la adresa ministrului Tudor Chiuariu, chiar de pe calculatoarele institutiei.

Astfel, a fost folosit IP-ul (adresa utilizatorului Internet) 85.120.166.69, care apartine Ministerului Justitiei. Majoritatea comentariilor il sustin fara rezerve pe ministrul Tudor Chiuariu, iar altele ii ataca pe presedintele Traian Basescu si pe fostul ministru Monica Macovei. „Chiuariu este cel mai bun ministru al Justitiei pe care l-a avut Romania pina acum. A demonstrat ca vrea sa faca ceva pentru tara", spune nickname-ul Sidonia la 15.48. Altul, numit MACOVEI_ro, o completeaza pe Sidonia doua minute mai tirziu cu mesajul „Sunt Macovei si vreau iara postul de ministru. Il invidiez pe Chiuariu ca vrea sa faca reforma in justitie insa am vb. Cu Base sa incerce sa il blocheze". Nici una dintre aceste interventii pe site-ul Cotidianul nu privea fondul articolului, adica efectele respingerii de catre Curtea Constitutionala a ordonantei promovate de Chiuariu prin care era tergiversata inceperea urmaririi penale a ministrilor suspectati de coruptie.

Alexandru Muraru, purtatorul de cuvint al ministrului Tudor Chiuariu, a declarat pentru Cotidianul ca este exclus ca ministrul sa le fi cerut subordonatilor sa-l laude pe forumurile ziarelor. „Nici nu se pune problema unui ordin prin care angajatii din Ministerul Justitiei sa comenteze articole din ziare. In plus, la serverul MJ sint conectate toate instantele din tara, deci orice judecator putea face acest lucru, nu numai cei din minister", a spus Muraru. Acesta nu este primul caz depistat in care subordonati ai lui Chiuariu trimit mesaje anonime de sustinere a ministrului. „Academia Catavencu" a dezvaluit ca o pretinsa scrisoare de sprijin al lui Chiuariu, care era semnata de studentii Universitatii „Petre Andrei" din Iasi, institutia particulara de invatamint superior absolvita de ministru, a fost redactata pe un calculator al MJ.

„Avem nevoie de Chiuariu"

Cine cine (ora 16.08): "Chiuariu este un om corect. Cine nu il inghite sa il suga." ministru are dreptate (ora 15.03): "Comisia lui Basescu era o comisie proasta si comunista. Mai bine il ancheta pe Base." d_alinaoana (ora 15.03): "Chiuariu trebuie sustinut in ceea ce vrea sa faca. Mai bine Chiauriu decit Macovei." ministru are dreptate (ora 15.06): "Curtea Constitutionala, o institutie formata din judecatori PSD-isti si PD-isti, asa ca ce va mai mira!!! Ordonanta ministrului era una corecta." ana bostan (ora 15.11): "Chiuariu merita sa fie ministru al Justitiei. Chiar avem nevoie de oameni tineri si hotariti in ceea ce fac." ZOOO_romania (ora 15.42): "Aici e tara lui Basescu, insa din cind in cind mai e deranjat de cel mai bun ministru al Romaniei*(Chiuariu) mihai mih (ora 15.54): "Avem nevoie de ministri precum Chiuariu. O bila alba pentru el si una neagra pentru Basescu."Cititi comentariile trimise la articolul: DNA are liber la dosarele Remes, Chiuariu, Pacuraru si Nagy