CE BEM, CE MÅNCÅM    
Indulcitorul este cancerigen
Muraturile de la magazin pot fi o solutie pentru cei care nu au apucat sa isi umple camarile. Cititi insa cu atentie etichetele!
CE BEM, CE MÅNCÅM    
Indulcitorul este cancerigen
Muraturile de la magazin pot fi o solutie pentru cei care nu au apucat sa isi umple camarile. Cititi insa cu atentie etichetele!


Nu stiu daca dumneavoastra adaugati in muraturi aditivi alimentari, dar dupa cum scrie pe eticheta producatorul acestora a exagerat. "Muraturile de casa de VECSES" au in compozitie: "apa, castraveti, ardei, pepeni, conopida, ceapa, marar, piper negru, foi de dafin, acid alimentar E 260 a€” acid acetic, sare de bucatarie, conservant E 211 a€” benzoat de sodiu, agent de intarire E 509 clorura de calciu, indulcitor: zaharat de sodiu E 954(max. 160 mg/kg)"


ANALIZÃ…. Inca de la inceput, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, face precizarea ca "produsul nu face parte din categoria muraturilor care sunt obtinute printr-un proces natural de fermentatie acido-lactica cu microflora naturala spontana". Asa-zisele muraturi fac parte din categoria conservelor din legume obtinute prin adaosul de acid acetic, sare, conservanti, indulcitori si intaritori ai consistentei legumelor. De aceea, acest produs nu are nici una din virtutile muraturilor care sunt bogate in special in vitamina C si microflora probiotica. Mai mult, specialistul nostru atrage atentia ca produsul contine conservanti E 211 si indulcitori artificiali E 954, care sunt periculosi.

Avand in vedere compozitia produsului, se recomanda ca acesta sa fie evitat sau consumat doar pentru a ne satisface o curiozitate si in cantitati foarte mici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.