PSD nu trebuie sa intre la guvernare alaturi de PNL, dar nici sa sustina o motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu. Declaratia ii apartine fostului premier Adrian Nastase si reflecta opiniile existente in cadrul grup
PSD nu trebuie sa intre la guvernare alaturi de PNL, dar nici sa sustina o motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu. Declaratia ii apartine fostului premier Adrian Nastase si reflecta opiniile existente in cadrul gruparii Iliescu.

"Practic, in momentul de fata, PSD-ul nu mai este vazut nici macar ca principala forta a opozitiei. (...) PSD-ul e intre scaune, osciland daca sa intre la guvernare cu PD-ul sau cu PNL-ul sau sa stea in opozitie. Dar o opozitie pe care va trebui s-o defineasca. Eu cred ca in momentul de fata a discuta intrarea la guvernare cu Partidul National Liberal ar fi o greseala", a spus Adrian Nastase la Realitatea TV. El a explicat ca o astfel de decizie ar afecta si mai tare identitatea partidului si ar crea "un drum liber extraordinar" pentru Partidul Democrat in zona de opozitie.

SFATURI. In acest context, fostul premier a aratat ca social-democratii trebuie sa-si stabileasca acum strategia pentru alegerile locale si parlamentare de anul viitor si, din acest punct de vedere, "sa hotarasca conjunctural cum procedeaza cu actiunile Partidului Democrat, cum se pozitioneaza fata de actualul Guvern pe care, dupa parerea mea, ar trebui sa-l sprijine conjunctural si nu numai, pe anumite teme importante".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.