Liderul PRM s-a razgindit. Nu mai demisioneaza din Parlament. Singura victima a rezultatului prost obtinut de PRM la europarlamentare ramine deputatul Daniela Buruiana.

Nu mai face nici Congres extraordinar, nici nu mai demisioneaza din Parlamentul Romaniei, dar isi continua lupta pentru partid si pentru tara.

Asa suna anuntul facut ieri de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care spune ca s-a razgindit in urma solicitarii colegilor din conducerea partidului, dar si datorita rugamintilor facute de fetitele sale.

Cu doua zile in urma, la aflarea rezultatelor la alegerile europarlamentare, la care nu a reusit sa treaca pragul de cinci procente, Vadim a anuntat ca va demisiona alaturi de ceilalti parlamentari ai sai in semn de protest. Anuntul a creat un seism in rindul membrilor PRM cu functii in Camera si in Senat care si-ar fi pierdut fotoliile.

Surse peremiste sustin ca acesta ar fi fost si motivul pentru care s-a razgindit. „Si-a dat seama ca isi va pierde tot partidul si va pierde si tribuna publica", spun sursele. Mai ales ca mai multi parlamentari PRM sustineau ca nici nu se gindesc sa demisioneze, cautindu-si in acest rastimp alte partide pe linga care sa se adaposteasca. Una dintre cele mai infocate voci care au incercat sa schimbe decizia lui Vadim a fost Daniela Buruiana. Insa, in disperarea cu care si-a sustinut cauza, a lovit in mina dreapta a presedintelui PRM, Lucian Bolcas. Motiv pentru care a si fost data afara din partid. Este, de altfel, singura victima a rezultatului dezastruos din alegeri. „Nu ma voi mai intoarce in PRM, unde Bolcas si citiva batrinei decid, cu minie proletara pe coltul mesei, cine trebuie dat afara din partid", a declarat ieri Buruiana.

Intrebat ieri daca isi aduce vreun repros pentru rezultatul extrem de slab obtinut in alegeri, Vadim a spus ca nu isi reproseaza nimic. Din punctul lui vedere, vinovatii pentru esecul PRM sint: ambasadorul SUA, Nicolas Taubman, serviciile secrete americane si agentii americani acoperiti Traian Basescu, Mircea Geoana si Theodor Stolojan.