Autoritatile romane au transmis CE, ieri, cu o zi inainte ca oficialii de la Bruxelles sa ia o decizie privind continuarea procedurii de infrigement impotriva Romaniei, o noua scrisoare, prin care se angajeaza ca modificarile la taxa de inmatriculare
Autoritatile romane au transmis CE, ieri, cu o zi inainte ca oficialii de la Bruxelles sa ia o decizie privind continuarea procedurii de infrigement impotriva Romaniei, o noua scrisoare, prin care se angajeaza ca modificarile la taxa de inmatriculare vor intra in vigoare cel tarziu la 1 iulie 2008.
Scrisoarea nu include propunerile de modificari concrete care vor fi aduse taxei auto, ci un calendar de aplicare, mentionandu-se, totodata, ca autoritatile romane intentioneaza sa studieze diferite modele de taxare din tari precum Ungaria, Finlanda sau Spania, au declarat sursele oficiale, transmite Mediafax.
Totodata, in document se reafirma determinarea partii romane pentru solutionarea favorabila a regimului de taxare a autovehiculelor si faptul ca Romania nu vrea sa ajunga in fata Curtii Europene de Justitie.
Comisia Europeana (CE) a decis sa analizeze, in aceasta saptamana, mai devreme decat stabilise initial, cazul in care Romania este acuzata de incalcarea legislatiei comunitare prin aplicarea taxei de prima inmatriculare.
Comisia ar putea decide astazi sa treaca la a doua etapa a procedurii de infrigement (incalcarea legislatiei comunitare - n.r.), caz in care Romania va avea la dispozitie doua luni pentru a formula un raspuns. Daca autoritatile de la Bucuresti nu raspund in termenul solicitat, Comisia poate inainta o plangere la Curtea Europeana de Justitie. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.