Vanda Vlasov a picat examenul pentru a ajunge notar independent in Bucuresti. Ea era deja notar in Sovata.Creatoarea de moda Vanda Vlasov a participat, in 24 noiembrie, la examenul organizat de Camera Notarilor Bucuresti pentru schimbarea sediului cabinetului sau.

Ea fusese admisa in notariat o data cu Ioana Basescu, la sfirsitul anului trecut, cu media 7,47, medie cu care luase post la Sovata, nu la Bucuresti. Vanda Vlasov nu a profesat nici o zi in Sovata, ci a preferat, in martie 2007, sa se asocieze cu Doru Trifoi, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei si urmarit penal in dosarul SRI Prahova, care avea deschis cabinet notarial in Bucuresti.

In noiembrie 2007, Camera Notarilor Bucuresti a scos cinci locuri la concurs de schimbare de sediu, iar ultimul a fost ocupat cu media 7,20.

Vanda Vlasov a explicat pentru Cotidianul ca motivul pentru care s-a inscris la concurs, desi profeseaza deja ca notar in Bucuresti, consta in durata limitata a asocierii cu Doru Trifoi, de numai doi ani, dupa care si-ar pierde dreptul de a activa in Capitala.

Vlasov a completat ca nota mult mai mica pe care a obtinut-o acum fata de cea de anul trecut se explica prin dificultatea mai mare a con-cursurilor pentru Bucuresti.

„Concursul pentru schimbarea de sediu este mult mai greu decit cel pentru admiterea in notariat si este firesc sa fie asa. Ginditi-va ca toata lumea vrea sa lucreze in Bucuresti, iar cei de la Camera Notarilor trebuie sa departajeze cumva candidatii", a spus Vlasov.