Piesa care i-a adus lui Ferry Corsten o nominalizare la Emmy si povestea tatuajului lui Scofield sint doua dintre bonusurile de pe DVD-ul 0 care deschide Colectia „Prison Break" oferita de Cotidianul.

Making of-uri, povestea tatuajului, detalii, imagini exclusive, videoclipurile lui Ferry Corsten si Kaye Styles se regasesc pe DVD-ul oferit de Cotidianul vineri, 30 noiembrie, la un pret special de 6,9 lei. Tot in avanpremiera Colectiei „Prison Break", Cotidianul de vineri va fi insotit si de revista „Prison Break" de 48 de pagini color, care va povesti totul despre show, despre actori, despre personaje, despre culise.

Tatuajul care acopera intreaga parte superioara a corpului lui Michael Scofield are un rol central in desfasurarea actiunii primului sezon din „Prison Break". El reprezinta planurile Inchisorii Fox River pe care tinarul inginer si le-a tatuat pe corp inca din libertate in ideea ca le va folosi pentru a evada alaturi de fratele sau, condamnat la moarte pentru o crima pe care nu a comis-o.

Desenatorul tatuajelor, Tom Berg, explica printre altele cum s-a ajuns la varianta finala a imaginii „Cute Poison", imprimata pe bratul drept al actorului, tatuaj care a si dat numele unui episod din prima serie si care reprezinta un cod pe care numai Scofield il poate descifra. Desenul care-i acopera trupul lui Scofield este alcatuit din mai multe segmente care sint lipite unul cite unul pe corp. Procesul de aplicare a intregului tatuaj dureaza intre patru si cinci ore. Bucatile care compun tatuajul sint fixate pe piele cu un adeziv special rezistent la apa, iar legaturile dintre parti sint acoperite cu un strat de vopsea. Oricit de reale par tatuajele pentru evidentierea planurilor inchisorii au folosit totusi efecte speciale.

DVD-ul 0 din Colectia „Prison Break" mai contine si principala tema muzicala din serial, nominalizata anul trecut la Premiile Emmy si semnata de Ramin Djawadi, celebru compozitor german de muzica orchestrala pentru filme si productii de televiziune. Coloana sonora a fost remixata de Ferry Corsten, al treilea cel mai bun DJ din lume, care ocupa astazi constant primele locuri in topurile internationale. Nascut in Rotterdam, Corsten a inceput sa fie DJ la 15 ani la petrecerile scolare, iar la 17 ani facea muzica intr-un studio mic amenajat acasa. A inceput cu muzica hardcore (Sons Of Aliens), dar in cele din urma s-a oprit la trance. Pozitiile bune din clasamente i-au adus o serie de colaborari cu artisti precum Faitheless, Moby, Atlantic Ocean, William Orbit, U2, Matt Darey, Klubbheads sau 2 Brothers On The 4th Floor. DJ-ul este cunoscut si publicului romanesc pentru muzica realizata impreuna cu DJ Tiesto. Cei doi au semnat in 1999 doua piese, sub numele Gouryella: Gouryella si Walhalla. Cu tema muzicala din „Prison Break", Corsten face furori atit in aparitiile live la cele mai importante festivaluri din lume, cit si in cluburile din afara.

In ciuda succesului nebun de peste ocean, melodia originala din „Prison Break" a fost inlocuita in citeva tari cu piese compuse de artisti locali, fapt care a contribuit la promovarea serialului. Astfel, in Franta piesa din generic se intituleaza „Pas le Temps" si ii apartine lui Faf Larage, care a si cistigat discul de platina pentru cea mai vinduta melodie a anului 2006 in Hexagon. Dupa acelasi principiu, nemtii l-au schimbat pe Ferry Corsten cu Azad si Adel Tawil, autorii „Ich Glaub an Dich", iar belgienii si sud-africanii cu Kaye Styles.

Videoclipul piesei „Prison Break Anthem", semnat Kaye Styles, se regaseste si el pe DVD-ul din avanpremiera Colectiei Cotidianul.

Detalii despre muzica din serial la www.cotidianul.ro/select