Lasa fitele! Imbraca-te bine! Chiar daca schiul este un sport scump, atunci cand iti alegi geaca si pantalonii cu care mergi la munte nu este obligatoriu sa cheltuiesti foarte multi bani.


IEFTIN. In hypermarket-uri, raftur

Lasa fitele! Imbraca-te bine! Chiar daca schiul este un sport scump, atunci cand iti alegi geaca si pantalonii cu care mergi la munte nu este obligatoriu sa cheltuiesti foarte multi bani.

IEFTIN. In hypermarket-uri, rafturile sunt pline cu haine de schi relativ ieftine. E adevarat ca nu au aceeasi calitate ca produsele expuse in magazinele specializate, dar sunt numai bune pentru incepatori sau schiorii care merg o singura data pe an la munte. Au totusi dezavantajul ca dupa prima spalare isi cam pierd din putinele proprietati pe care le au.

TEHNIC. Schiorii de la noi au prostul obicei de a purta un tricou de bumbac direct pe piele, care se uda foarte usor din cauza efortului. Procesul de uscare se face folosind energia corpului, astfel ca forta celui care se afla pe schiuri scade serios. Din acest motiv este mult mai indicat sa purtati direct pe piele un polartec subtire, cu fermoar in zona gatului. Acesta sta foarte mulat pe corp si mentine o temperatura constanta. Mai departe, puneti un hanorac din gore-tex sau simpa-tex, care au in componenta o membrana care nu face condens.

COLORAT. Urmeaza geaca, de obicei foarte tehnica si cu multe buzunare. Este foarte important sa fie croita din gore-tex, material care se prezinta ca o membrana din cauciuc. Din acelasi material este recomandat sa fie si pantalonul de schi. In ceea ce priveste culorile, acestea trebuie sa fie cat mai indraznete. Nu fugiti de verde in combinatie cu galben si negru, de rosu langa alb, sau albastru langa violet. Ochelarii nu se sparg Casca nu reprezinta un moft! Ea este foarte necesara, pentru ca va fereste de cele mai periculoase accidentari. Evitati sa faceti cumparaturi de pe internet, pentru ca masurile de la casca difera in functie de producator. Niciodata un produs Uvex nu va avea aceleasi dimensiuni cu Rossignol. Cand mergeti in magazin, probati casca avand la dumneavoastra si o pereche de ochelari pentru schi. Pentru primele luni ale iernii, din noiembrie pana in februarie, cand ninge viscolit, sunt recomandati ochelarii mari, cu marginea de plastic. Acestia nu doar ca va protejeaza de vant, dar ofera si o vizibilitate crescuta. Pentru lunile de primavara, cand se schiaza la altitudini inalte si soarele este foarte puternic, folositi o pereche de ochelari de soare, cu lentile ceva mai mici. In nici un caz lentila de la ochelari nu trebuie sa fie de sticla. Aceasta se poate sparge si puteti suferi leziuni serioase la ochi si pe fata. - Armele schiorului
- Numai pentru schiorii meseriasi
- Snowboard
- Indragostiti de skiboard
- Schi in Stiria
- Nu trage, domn Semaca!
- Edit, noi credem in tine!
- Cine il mai poate opri pe Nan?
- Butoiasul atomic
- Pisicile aristocrate
- Campioana de la Bucuresti
- Cristea, parintele schiului romanesc
- Sinaia Gherghe
- Feriti-va, apare Adelin
- Vocea de la Eurosport
- Schi la nord de Baia Mare
- Borsa
- Povesti cu telegondole
- Se schiaza si la Iasi!!!
- Perla Bucovinei
- Piatra devine statiune de schi
- Ardeal
- Un ocean cu zapada
- Harghita
- Jo hogy jottek sizni
- Covasna
- Mica, mica, dar voinica!
- Brasov
- Parca e mai ieftin
- Capitala sporturilor de iarna din Romania
- Predeal
- Deschis oricand
- Azuga si-a tras telegondola ca in Alpii italieni
- Sinaia
- Telegondola
- Da, zapada artificiala
- Sibiu
- Cu placa prin nori
- Aici e Sinaia oltenilor
- Parang
- Cehii ravnesc dupa el!
- Straja
- Si-au pus asfalt! Ce urmeaza?
- Banatu-i fruncea!
- Apuseni
- E adevarat, si motii schiaza


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.