Bianca (stanga) si Sandra Narea (dreapta) provin dintr-o familie de schiori. Iar ele nu puteau merge pe alt drum.


VITÃ… NOBILÃ…. Gena a fost mostenita de la mama lor, Doina Narea, si ea schioare de performanta, ai
Bianca (stanga) si Sandra Narea (dreapta) provin dintr-o familie de schiori. Iar ele nu puteau merge pe alt drum.


VITÃ… NOBILÃ…. Gena a fost mostenita de la mama lor, Doina Narea, si ea schioare de performanta, ai caror parinti au participat chiar si la Jocurile Olimpice de Iarna. "Bunicul nostru, Dumitru Fratila, a fost prezent la trei Olimpiade in trei probe diferite. çn 1948, la St. Moritz, in Elvetia, a participat in probele de schi alpin, patru ani mai tarziu, la Oslo, a fost inscris in probele de schi fond, iar in 1956, la Cortina da€™Ampezzo, a fost la bob. Tot atunci a participat si bunica Margareta la Olimpiada, in proba de schi fond", explica Sandra performantele inaintasilor sai. Sora sa, Bianca, in prezent campioana nationala de senioare la schi alpin, a intrat si ea in randul olimpicilor. A fost prezenta la Torino, dar, din pacate, a abandonat in mansa a doua.


CANTONAMENT. Sandra, campioana nationala si ea, dar la junioare, vine tare din spate si ameninta puternic suprematia de pana acum a surorii sale. "Nu doar faptul ca Bianca a fost la Olimpiada de la Torino ma abtioneaza foarte tare. Eu vreau sa ajung la performantele bunicului meu, pentru ca provin dintr-o familie cu traditie in schi", spune Sandra. Anul acesta, surorile Narea au ales sa se pregateasca in Austria, angajandu-si un antrenor de acolo. Asta pentru ca in tara nu au mai gasit nici un tehnician care sa le multumeasca. E si asta un semn ca Romania nu are o scoala de schi cu antrenori care sa creasca sportivii pentru marea performanta. Cele doua fete din Predeal o admira foarte mult pe Anja Paerson si isi doresc sa ajunga la acelasi nivel cu suedeza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.